Moje DNA :-)

To zdravotnictví asi nebude nějaká pořádná fuška. Když jsem byl u léka, nijak složité mi to nepřipadalo. Vybereš dignózu, koukneš do "chytré knihy", vybereš lék ... :-)

Mr. Been (pan Fazole)Zdroj: internet

Byl mi "objeven" vysoká krevní tlak. No, vysoký. 165/96. Dnes si říkám: nic moc, to by se ani nemělo léčit. Spíš "vydýchat". Lékař mi předepsal léky, poučil o nutnosti pravidělně je užívat. Neopomněl dodat, že většinou se léky na tlak užívají doživotně (tady je opravdu potřeba velké osvěty na obou stranách). Tenkrát jsem tomu ještě věřil. Lékař byl pro mě něco jako polobůh (i se tak ke mě choval). Tolik studia a znalostí ... To přece nemůže dělat každý ...

Když jsem se ptal po bližším problému "vysokého tlaku", bylo mi odpovězeno, že to nikdo neví. Prý všechno: strava, kouření, stres, dědičnost, nádor ... To mě trochu znejistělo. Lékařská vědy, že neví ?? A co s tím dál. Pacientovi se podávají léky na snížení tlaku. Potlačují se příznaky. A kde je nemoc a její léčení ??

První záchvat DNY u mě propukl po několik měsíců užívání léků na tlak. Asi stopa podezření. Nějaké spojení ... blbost.

Dostavil jsem se do ordinace asi po třech dnech nepředstavitelných bolestí. Noha, položené na posteli, nešla přikrýt ani dekou. Mezi bolestmi jsem se propadal na několik minut do spánku.

Lékař se dívá na nateklý a fialový kotník. Tak to je DNA, pane Slezák. Dáme na to nějaké prášky. Odebereme krev a dáme ji na vyšetření. Zlatý doktor. Se slovy, moc děkuji, pane doktore, se odebírám na odběr krve.

Po několika dnech jsem zpět v ordinaci. Tam pro vás mám radostnou zprávu: DNA to není. Tak to mě fakt překvapilo. Spousta lidí, která má dnu, mi už dávala instrukce co a jak. Strava, pohyb, vypotit se ... až po ty, koupit si "pořádné" léky, ne to, co dostaneš u doktora ... Lékař pokračuje: dáme na to něco na uklidnění, nejlépe mast a přidáme něco na odvodnění. Prášky jsem si vyzvednul a zodpovědně užíval.

Po týdnu jsem potkal známého se DNOU. Tak se, jak se vede ?? Vydím, že už normálně chodíš. DNA, to je svinsvo. Já se hnedka "naláduji" lékama, co mi přivezl známý z Německa a mám pořádek. A kolik jsi měl kyseliny ?? Jaké kyseliny ? No, jakou koncentraci kyseliny močové ?? Tak to nevím. Ale lékař říkal, že to DNA není. Známý s úsněvem odchází. Tak ho zavčasu vyměň. To by poznal i slepý.

Opět v ordinaci: zeptal jsem se, proč to není DNA. DNA to není, protože myselina močová nedosahuje kritickou hranic, abychom ji určili, jako původce nemoci. Nějaký náznak tam je, ale není moc průkazný.

Po několika dnes jsem se sešel se známým. Ukazuji mu výsledky krve a přidávám průpovídku, kterou jsem dostal od lékaře. Jak jsem koupil, tak prodávám. Ten zamračeně hledí na papír a ptá je: a po kolika dnech jsi byl u lékaře na vyšetření po záchvatu ? Asi po třech dnech. Známý odkládá papír na stůl a rozumuje: kamaráde, to je DNA jak "Brno". Ještě tři dny po záchvatu jsi měl kys. močovou 419 jednotek. Radím ti. Ve vlatním zájmu jdi k jinému lékaři, než tě zlikviduje.

Moc to nechápu. Nějaká kyselina ... léky mi určitě pomůžou. A proč měnit lékaře, když už tam chodím od revoluce. I děti i manželka. Bydlí blízko našeho domu a když byli děti nemocné, přišla za nimi i domů ... Nemůžu na ni říct JEDINOU výtku.

Od té příhody však uplynulo několik let. A dnes ? Dnes jsem u jiného lékaře. A proč ? Moje věc.

Přeji všem příjemný den a opatrně s lékama.

JÁ, PE♥TR :-)

ENERGIE-PRÁCE-CESTA

 

 

Autor: Petr Slezák | pátek 25.2.2011 11:09 | karma článku: 11,35 | přečteno: 874x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38