Léky (1)

Spíš by mělo znít: Nadužívání léků. Stali jsme se obětí. Obětí vlastní nevědomosti.

Jen pravdu, Kelišová !!!Zdroj: internet

Sedím před lékárnou v Místku a sleduji provoz. Nic moc. Zastavuji se u jednoho "důchodce" a dám se do řeči. Jaké má problémy, jak se léčí. Prohlédnu, s jeho dovolením, obsah igelitky. Samé známé věci. Objevuje se dnes ještě nějaký nový lék ?

Podle léku se dá velice jednoduše určit s čím se "pacient" léčí. Nejdůležitější je něco najít, přesněji, objevit "nález". Pak už vše jede jako "po másle". Nepřítel je znám ... nestává souboj: Zničte krtka ! (pardon, pacienta).

Současný přístup k pacientovi (myslím v klasickém léčení) je ... léky na srdce, na tlak, na prostatu, (na hlavu jsem dneska neužil), na dobrou náladu ... na všechno. Všelék. Teď bych od každáho léku trochu namíchal a vytvořil Všelék (Všelék Univerzál)

Lékař přijal vyšetření specialisty a s pohledem na papír zavolal: A máme tu nález ! Ptám se: Jaký nález ? No, nemáte to dobré. Je tam nález ! Na moje dotazy (co to je za diagnozu, jak se to léčí ...) nereaguje. Je tu nález a budeme muset řezat. Tím mě trochu vystračil (holomek). A pak vytahuje z prosklené vitríny léky. Hledím na tu inovaci. Ne, že je nutno zajít do lékárny. On ti léky hnedka dá lékař na místě !! Inu, časy se mění. Boj o pacienta přitvrzuje. V Polsku jsem byl "zaskočen" prodejem léků na benzince. Ale proč ne ?? Kdo chce kam ...

Naštěstí jsem však "trochu" poučen. Léky odmítnu a otevírám "moudrou knihu". Co je to za problém, jak se dá léčit ... Závěr knihy říká: tato diagnóza je lehce léčitelná svépomocí ??? Co to je za blbost ?? Čtu dál. A co je potřeba ? Jen pár všobecně známých věcí. (Tak to beru) Nejhorší je prý setkání s lékařem, který jako jediný způsob léčení, "uznává" chirurgickou cestu. No nic. Asi jsem narazil na lékaře, který chtěl jít na chirurgii, ale minul se povoláním.

A moje léky ? Příště napíšu, čím mě lékaři krmili, včetně deního "rozpisu". A nadpis ? Lékaři, lidé bez zodpovědnosti. Moc drzé ?? Jen pravda, velebnosti.

Ať se práší za kočárem. Jedeme z kopce. Držte si klobouky.

Slunce (tady v Místku) pere (Jak sedlák cepem). Jde se na kolo. A bude i "Radek". Náš Nošovický Všelék.

Příjemné odpoledne všem pracujícím i nepracujícím.

JÁ, PE♥TR :-)

ENERGIE-PRÁCE-CESTA

 

Autor: Petr Slezák | úterý 5.4.2011 15:43 | karma článku: 10,15 | přečteno: 832x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38