Lékařské lobby.

Lékař je člověk , který slíbil, že se bude věnova lidem a jejich zdraví. Jistě záslužná myšlenka...

zdroj: internet

Aby však mohl být lékařem, něco tomu musí obětovat. Minimálně čas ke studiu. Co má však dělat, když zjistí, že by chtěl dělat něco jiného ?? Má šanci ?? Také můj známý a jeho manželka jdou lékaři. A jak se říká, jablko nepadlo daleko od stromu. Jeho syn je také lékařem. Říkaji, že VELMI úspěšný.

Jednou jsme spolu (u dýmky) debatili (s mladým) o životě. Zaptal se: A jak ty to, strejdo, všechno znáš ? Snažím se mu vysvětlit, že je vždy několik směrů. A záleží jen na tobě, jaký zvolíš. Současná lékařství si zakládá na názvosloví (latinském). Mě zajímá podstata. Systém a proč. Funkčnost a zákonitosti lidkého těla. A proč se mi zdá, pokračuje, že lidskému tělo rozumíš více než já ? Tak na to se těžce hledá odpověď. Zajímáme se oba o lidské tělo. Plujeme po jedné řece, jsme však každý na jiné lodi... Já bych chtěl, strejdo, fungovat jako ty. Mě ta současná medicína vůbec neoslovuje. A tebe to tak baví... Mlčíme spolu a já uvažuji. Z materiálního hlediska mají vše. Velký dům, dvě auta, chatu, bazén ... proč není spokojený ? Ale je tak mladý ...

Sedím v ordinaci a poslouchám telefonický rozhovor. Není to slušné, ale není možné to nevyslechnout: ... ne, nejedu ... nejedu ... nejsem zvědavý na nějaké kecy, co se má používat a co ne ... vím, že je všechno zadarmo ... ne, nejedu... v Praze na "prodané" už jsem byl několikrát... nezajímá mě, že je vše zadarmo...blíží se jaro a já potřebuju si dát do pořádku chalupu po zimě ...

Lékaře přesvědčuje jeho kolega, aby spoju jeli na dva dny do Prahy, kde je vše v režiji farmaceutické společnosti. Tak odtud vítr vane. A já jsem každému (na té točně) říkal: neber úplatky, neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš. (úplatek ve formě protislužby) Nějaká lékařská lobbby ? Pěkný nesmysl. Pár výrobců léků se rozhodlo, že vydělají ještě více, než ti ostatní. A že k tomu zneužívají lékařů ?? Stále platí ono: účel světí prostředek ?

Zdraví není obchod, zdraví je dar vědomosti. Dar, který pro to, aby mohl být funkční, musí být používán "čistě".

Po dlouhám čase jsem kolegu potkal. Zahořklý vším (i politikou) a celým světem. Jediný syn odjel do Francie ... s rodinou se nestýká ... pracuje na nějaké soukromé klinice, kde se věnuji čínské medicíně..... Totální zklamání. Všechno měl a přesto vše zahodil ... Čím potěšit zklamaného otce ?? Mám mu vysvětlovat, že jablko VŽDY padne, ale někdy se zakutálí dále od stromu ?? Pochopil by ???

Těším se, až ho jednou potkám. Najít svou cestu, na ní se všeho vzdát a jít za ní ?? To musí být velké odvaha.

Přeji všem, kteří pracují v zahraničí, příjemné a ničím nerušené dny.

JÁ, PE¦TR :-)

ENERGIE-PRÁCE-CESTA

Autor: Petr Slezák | pátek 15.4.2011 1:10 | karma článku: 9,56 | přečteno: 645x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38