Konečně znárodnění.

S oddechem čtu zprávu. Konečně. Konečně jednou NĚCO pozitivního. Jako ... jako závěry nějakého sjezdu :-))))

pan Heger (ministr)zdroj: internet

Čtyřicet čtyři let trvalo, než se Strana "unavila". Dvacet dva let trvalo, než se unavili "sametoví". Teď jsou na řadě vůdčí "osobnosti" (např. pan Heger).

V podstatě jde o pohyb v kruhu (ne spirálu). Něco vymyslím, to staré popřu, vytýčím nový směr a čekám...čekám, kdy někdo něco nového vymyslí, aby to popřel a vytýčil nový směr ...

Jedna strana, jedna pojišťovna, kontrola státem. Proč mi záměry pana ministra Herega tak "něco" připomínají ?? Ale jistě. Vždyť se jedná o klasické znárodnění.

Naše rodina pochází z jižní Moravy. Jedna teta měla po manželovi (uhlobaron) slušné jmění. Vila, obrazy, auto, motocykl ... Myslím, že i na naše současné poměry to bylo hodně nápadné. A pak nastoupil rok 1945. Den vítězství. Alespoň pro někoho. Nejprve se znárodnily šachty. Náš nový stát přece potřebuje uhlí (krev průmyslu) pro sebe. Pak se zabavil automobil, ať se mají "soudruzi" jak dopravovat na schůze. Pak se zabavily obrazy. Budou složit všem, celému lidu. Pak se zabavila vila. Na co nějaká důchodkyně potřebuje vilu ? Strana ji využije pro své "lidumilné" účely. Znárodnění. V zájmu nás všech. Čelem k masám :-)))  A jak to dopadlo ??

Teta zemřela po 40 letech komunismu. Sametu se nedočkala. Celý život prý byla se svým životem spokojená. A nějaká nenávist ?? Pánbůh dal, Pánbůh vzal. Celý život prožila ve vnitřní spokojenosti ... (prý)

Majetky, peníze ... Nejlepší raekcí na získaný majetek je zvolání z Cimrmana: Tatínku, já ten grunt nechci.

Sedíme u notáře a připomínám si tento výrok. Nahlas řeknu: Pane notáři, já ty pozemky nechci. Notář odkládá brýle a s vytaženým obočím se ptá: A proč ne ??? Nezbývá, než pokračovat (ve hře): Jednou se nám kamna přehicovala a já měl vidění, Co já všechno v těch kamnech viděl. Pane notáři, já ty pozemky nechci.

Vycházím na ulici. Je tak krásné počasí. Dneska si půjdu zacvičit na své "nepozemky".

Přeji příjemný den všem cvičícím i necvičícím.

JÁ, PE♥TR :-)

ENERGIE-PRÁCE-CESTA

Autor: Petr Slezák | úterý 17.5.2011 11:08 | karma článku: 10,63 | přečteno: 1072x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38