Hegner, Dalík, Vondra, Zeman, Grebeníček, Klaus, Smetana...

Nějak se vytratilo oslovení. Hlavně na internetu. Ať je člověk (v tomto případě lidský jakýkoliv), především je to (u mužů) PAN ...

VESELÝ SAMURAJ...zdroj: internet

Zkus si nahlas a pomalu říct: ... pan Vondra ... pan Langer ... pan Grebeníče ... ...

Nějak ti nejde vyslovi ?? Tak zkus nahlas říct: ... lump ... podvodník ... bolševik ... tunelář ... vexlák (to už někteří neznají, co to je :-)))

K oslovení PAN patří i nějaký titul. Pan MINISTR, pan POSLANEC, pan LOBBISTA (to nevím zase já, co to je)

Na internetu pak čteme: ... Hegner radí prodejcům, prozatím láhve s alkoholem nevylévejte. Ono se říká: Dobrá rada nad zlato. Mě se však tato rada bohužel/bohudík netýká. A s hrdostí mohu panu ministru Hegnerovi (ach ta čeština) oznámit" Vážený pane ministře, žádný starý alkohol doma nemám. A déle se ptám: Mám tedy něco vylévat a nebo ne ? Když NE tak OK, když JO, tak CO, KDE, KDY a jak  :-)))

Za vším hledej především člověka. A pak následuje to ostatní ... Něco se píše před jménem, něco se píše za jménem. Někdo má rád tituly (a pak ho to tak baví, že "vystuduje" pětiletou školu během prázdnin). Obdivuhodné. Pod heslem? Když musíš, musíš.

Jsou i lidé, kteří žádné tituly nemají. A přesto jsou zajímaví. Především tím, že se intenzivně NĚČÍM zajímají, něčemu věnují všechen svůj čas.

Na úřadě mě jedna úřednice permanantně oslovovala "pane inženýry". Tak jsem ji u toho dlouho nechal. Jan při odchodu jsem se zaptal: Jak jste zjistila, že jsem inženýn ? Prozradím vám, že jsem na vysoké studoval, ale jen jeden semestr. A za to se titul neuděluje. Ale zato mám dvě maturity. To ale nevím, jaký titul bych dostal. Snad 2x (STŘEDOŠKOLÁK s MATURITOU).

Přeji příjemný den a dost práce. Slunce začíná hřát, tak šup, šup do "Kemala" na ranní kávičku. A snad budou i čerstvé koláčky ...

PE♥TR :-)

C.I.T. energie-práce-cesta

P.S. ... někdy se to skloubí všechno dohromady: MUDr. Radomír Růžička, CSc,

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Slezák | úterý 9.10.2012 7:59 | karma článku: 8,91 | přečteno: 815x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38