Dopis Miloši Zemanovi :-)

Přítelsky mu položím ruce na ramena, podívám se mu do očí, nakloním hlavu nabok a řeknu: ... Podívej se, soudruhu. My jsme tak asi přibližně stejně staří. A je to potřeba ? V našem věku dělat taková lumpárny ? ...

vzhuru...foto: Ivan KORĆ

Do schránky jsem dostal koresponďák. A hele, Miloš Zeman už je presidentem. No jistě. Koukám na jeho portrét. Rudá kravata, přátelský úsměv ... president jéééédna radost.

A hned pod známkou adresát: Občanům, kterým není lhostejná budoucnost České republiky. Tak to jsem já ! To je lístek pro mě ! Ale od koho ?

Otáčím lístek a koukám podpis. ... Miloš Zeman. To je "škrabopis". No nic, písmo ... A čtu dál:

Vážení občané České republiky, jak víte ... nebudu tím, který Vás prosí a podporu ...jsem Čechem ... nikdy jsem se nebál ... vím, kolik stojí chleba a léky ... neustálé zdražování ... vší silou ... presidenta republiky.

Přečteno. To jsem se neučil v Opavě. Rychločtení. Přeletíš zrakem text, kterého si nevšímáš. Některá slova ti uvíznou v hlavě. Tomu se říká sdělení. Pak toto sdělení řekneš vlastními slovy. Z tohoto sdělení pak vytvoříš vlastní předání.

Vím, že to připadá někomu trochu komplikované, ale ... práce s mozkem není nic složitého/jednoduchého :-)

Sdělení známe, trochu to "okecáme" a vytvoříme vlastní sdělení: občané ... neprosím ... Čech...nebál ... chleba a léky ... zdražování ... silou ... president

A teď nějaký pokec:

Čech neprosí, nebál se života v cizině, na chleba a léky si vydělal, taky v Aglii mají zdražování, vší silou by se chtěl stát presidentem

Tak ono to není od Miloše Zemana, ono je to od toho Čecha, co chytá fotbal někde v Anglii !! To je mi líto, že u Váš v Anglii se taky zdražuje. Nemám strach, že bys strádal. Jak píšeš na chleba a léky náš ... no, něco málo sis v té Anglii vychytal ... A že píšeš, že se chceš stát presidentem ? Teď už to asi nepůjde. Nepřihlásil ses do prvního kola. Tak se nezlob. To už FAKT nepůjde :-)))

Otočím lístek na rub a koukám: PSČ nikde, známka neofrankované ... Čechu, Čechu (you, you, you), ještě , že naše pošta je tak dobrá a i takto šlendriánsky napsaný lístek doručí. Dě-ku-ji :-))))

Sakra, to jsem se nějak rozepsal. A těch hodin ... no nic, jednu zkouřnu, vyčurám se, vyčistím zuby a půjdu spát. Zítra mě čeká těžký den. Dopoledne jedu do Ostravy na Fifejdy na vyšetření a pak do Opavy. Už se těším :-)

Příjemnu noc i večer i den

PETR :-) ...učitel půstu..

ps. ...zase jsou nějaké volby ? To za komunistů nebylo :-)))

 

Autor: Petr Slezák | čtvrtek 24.1.2013 0:47 | karma článku: 13,32 | přečteno: 1174x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38