Daň z ...

Jedna věc je platit daně a druhá věc je sledovat, kde ty peníze "mizí". Jistě by to zajímalo více lidí ...

S úsměvem (jde všechno lépe)zdroj: internet

Možná to nebude úplně přesně (ale on už to nějaký chytrák opraví). Jednou se ptali Ježíše Krista: mistře (zajímavé oslovení). Máme platit daně a odvádět je císaři ?? Kristus se zamyslel a řekl: Co patří císaři, dávejte císaři a co je Boží, dávejte Bohu. "Šalomounská" odpověď. Zdá se mi, že se někteří "opřeli" do mluvy "nic neříct". A nebo se jedná o jasnou zprávu: Nekecej a plať ! A nebo to byl dobrý poliik ?? A nebo opisoval ??? (Vím od koho).

Daně jsou stáve vyšší (žehrají důchodci, i já ). Platí se ze všeho. DPH lítá sem a tam (většinou nahoru), Evropská Unie si "mastí kapsy". Co to je za systém, v němž se neprve vše odešle do "centra" a odtud se něco málo vrátí ??? Ale na přerozdělování už jsme si vznikli. Chudí hoplácejí na bohaté, bohatí na chudé, bílí na barevné, barevní na bílé, věřící na nevěřící a nevěřící na věřící ... my ostatní pak všichni doplácíme (a nechtě sponzorujeme) na politiku. A kde tedy ty všechny peníze jsou ??? Padni komu padni. Nejpépe však ke mě domů ... a to vše podle hesla (které jsem si myslel, že zkončilo): Kdo nekrade, okrádá rodinu.

Před nedávnem měli výprodej na DVD v Tesku (můj novodobý kostel). No, nekup to. Tři DVD za 28 korun. Oželel jsem, tedy, něco tabáku do dýmky a zakoupil tuto "sadu" Fantomas. A ještě jednu sadu jsem koupil pro Ozzzyka. Pokladní se pobaveně usmívala, když jsem ji tituly platil. Nezbylo, než ji oznámit: Ha, ha, ha, jmenuji se Fantomas. Pán, stojící u pokladny vedle, si začal kroužit na čelo. Na to jsem celkem zvyklý a tak jsem mu hned připomněl: A máš už zaplacené daně ? Ha, ha, ha ...

Pouštěl jsem si na PC jeden díl a náhle vnuknutí: Jak ještě rozšířit různé daně. Rozšířit je OPRAVDU na všechny. Někdo pije alkohol, někdo kouří cigarety, někdo čepuje pohonné hnoty ... ale daň, která by byla opravdu pro všechny ??? (myslím k výběru)

Na kajutě jedné lodi se scházejí největší mafiáni z celého světa. Každý popisuje, co mu všechno patří a jak má majatek. Rozčílení je velké. Každý dostal dopis, že má platit daň. A jakou daň to vlastně máme platit ?? Jeden ukazuje dopis a na něm je napsáno: Daň ... z práva na život.

Tak to u nás ještě s daněmi není tak zlé. ... a nebo nás to ještě čeká ?? Uvidíme ...

Ha, ha, ha, zdraví vás Fantomas.

JÁ, PE♥TR :-)

ENERGIE-PRÁCE-CESTA

Příjemný den a hodně lásky.

Autor: Petr Slezák | pondělí 18.4.2011 18:50 | karma článku: 13,13 | přečteno: 1274x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38