br-pr-da-lid-dvě-hu-ta-če-vi

Po druhé mrtvici byl mů stav celkem žalostný. Přestal jsem cokoli poznávat. Písmena, čísla, lidi, zvířata ...

Park v Místkufoto: autor (čili já :-)

Zprvu jsem se pokoušel s tímto "mírným hendykepem" bojova, ale byl jsem odhalem. Nezabýval jsem se počítačem. Nikomu jsem na nic neodpovídal a na nic jsem nereagoval. Nemohl jsem si vzpomenout na žádné heslo a u těch, které jsem měl napsány na počítači (třeba přístu do banky) jsem nepoznal písmena.

Když nepomohly výmluvy, že mi není moc dobře, byl jsem dopraven (trochu násilím) do nemocnice. Test byl velice jednoduchý. Lékař mi ukázal tři prsta a zeptal se: Kolik prstů vidíte? Mi to bylo jasné, že to jsou tři, ale nepoznal jsem, co to je za číslovka.

Pár dnů jsem prospal, nějaké kapáky, něco léků ... a za tři dny jsem nahodil motor a zase se rozjel.

V nemocnici mi přidělil logopedku. Příjemné děvče. Bystré, až mírně hypeaktivní. Když mi ukázala v leporelové knížce pro děti, asi patnáct obrázků zvířat a já nepoznal jediné, pochopila, že to v hlavě nemám moc v pořádku. Během dvou týdnů jsem věděl vše, trochu mi pokulhávala matematika.

Kdý mě propouštěli, moc jsem se těšil domů. Bylo teplo, slunce hřálo ... V místnosti pro návštěvy jsem čekal na propuštění a z dlouhé chvíle jsem si vzal noviny. Pokoušel jsem se číst, ale písmena jsem moc nepoznával a slepovat slova dohromady, to byl fakt problém.

Vešel lékař, který mě propouštěl a já na to: to jste mi neřekl, že neumím číst. On se jen usmál: V klidu, to se časem naučíte. Nevytahujte venku z peněženky peníze a dejte na sebe pozor. Přijede pro vás někdo ?? Ano, manželka. Lékař mi podává ruku a říká: tak ji doma moc nezlobte. Tak teď mi připadlo, že mě propustili z dětského oddělení ...

Sedím před nemocnicí a koukám na značky na autech. Byl jsem rád, že jsem je všechny přečetl. Tak to zas nebude tak zlé.

Co jsem však nikdy nezapomněl byla pomůcka: br-pr-da-li-dvě-hu-ta-če-vi. To se tak občas stane, že ti v hlavě něco uvízne a nejde vygumovat. A vlasně bych měl být rád, že tam alespoň něco zůstalo. Je to asi fakt hodně hluboko zapsané. A nebo jsem to měl zapsané na náhradník disku :-))))))

Jak já miluji neurologii. Vše je normální, žádný problém, pár dnů si odpočinete a uvidíme, co se bude dít dál. A nebo by bylo lepší psychiatrické oddělení ???

Příjemný večer a hodně lásky.

JÁ, PE♥TR :-)

ENERGIE-PRÁCE-CESTA

Mulisy, mulisy, namaluj mulisy :-)))))))

Tak teď se mi vybavilo celé dětství. AŹ jsem z toho úplně zezelenal.

Autor: Petr Slezák | pátek 25.3.2011 19:16 | karma článku: 14,84 | přečteno: 1721x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38