1. den :-)

Pozdrav z Číny. Tak jsem se konečně dočkali. Dneska se v poštovní schránce (mimo běžné pozdravy od věřitelů) objevil dlouho očekávaný pozdrav z Číny.

Jsme sice formou Skype v kontaktu, ale papír je papír :-))

Dnes jsem navštívil Tesco. Prohlížím si výprodej na vánoční ozdoby a ač důchodce (a nebo právě proto) podlehnu a nakupuji. Postavička Klause (Santa, ne Václav šiřitel poplašných zpráv) je vysoká asi 15 centimetrů. Původní cena: 150,- Kč. Po slevě: 25,- Kč. Nemám to sice zadarmo, ale ... potěší to :-))

Je dopoledne a u pokladen je "narváno". Kdo to straší lidi s nějakou krizí ? Viděl ji už někdo ? Potkal ji už někdo ? Po návštěvě mám dojem, že jsem se ocitl v ráji (ne RáJi). Banány jsou na pultech, vložek plný regál, některé dokonce i létají. Několik let po "sametu" a takový blahobyt :-))))

Pokladní si prohlíží můj nákup. Jsem rád, že se usmívá a tak uvažuji, čím ji ještě z(s)příjemnit práci.

Máte Tesco kartu ? Ptá se a fakt se na mě usmívá.

Nemám. Odpovídám. Já karty nesmím hrát. Jsou to čertovy obrázky. Chvíle ticha. Pak se náhle zeptá : A co, že nakupujete vánoční ozdoby tak pozdě ? (Pěkná přihrávka na smeč). No, jak bych to řekl, já jsem ZAPOMNĚL, že jsou vánoce.

Dávám ozdoby do batohu, vytahuji VYPLÝ mobil a hlasitě říkám: Tady Orel, tady Orel. Příjem. Ozdoby jsou koupeny ve velké slevě. Opakuji. VE VELKÉ SLEVĚ. Ocházím zpátky do ústavu. Návrat za 45 minut. Konec spojení. Opakuji. Konec spojení.

Odcházím od pokladny a procházím pasáží sem a tam. Pokladní se na mě pokaždé podívá a usměje se. Když jdu kolem ní potřetí, přistoupím blíž a řeknu: Zachovejte naprostrý klid. Můj syn pracuje v Číně a má za tři týdny přiletět do česka a tak chceme společně oslavit svátky. Proto ty vánoční ozdoby. Pak vytahuji z kapsy mobil, ukazuji ji ho a říkám: A mobil mám vyplý. Přeji příjemný den.

Pokladní si hlasitě oddechla a začala se smát: To jsem mě tedy fakt dostal. Já jsem si říkala, že jste určitě totální blázen. A ten telefon ... Oba se smějeme. Odcházím od pokladny. Už ji nebudu kazit radost. A nebo ji mám ještě říct, že jsem skutečně nemocný na hlavu ??

Přejí příjemný den všem, kteří mají zajímavou a nemonotónní práci.

Děkuji za přečtení mého "blobu". KO-NEC

PE♥TR :-)

ENERGIE-PRÁCE-CESTA

P.S. A mířil na tebe někdy někdo puškou ? Nepříjemný pocit :-(

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Slezák | pondělí 2.1.2012 14:06 | karma článku: 7,78 | přečteno: 588x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38