Zákony, které politici nemohou změnit

Letecká doprava nad Evropou se zastavila. Může za to jediná sopka. Co s tím politici udělají ? Zakáží ji činnost ? Odprodají jí povolenky na produkci oxidu uhličitého ? Je to docela zajímavé. Čekám, kdy se naši příznivci Grenpeace sbalí, doveslují na Island a pověsí nad kráter transparent s požadavkem na dostavění filtrů.

Ano, stačí jediná sopka, a doprava je vzhůru nohama. A to si řada světových politiků dovoluje tvrdit, že jsme schopni ovlivnit změny teploty na této planetě. Lžou ! Je to pro ně jen ideologie, která vede k vyčerpávání velké části národních rozpočtů a obohacování uměle vytvořeného průmyslu postavené na nesmyslných zákonech, cenzuře a zastrašování.

Fyzikální zákony nezměníme stejně jako nezastavíme oběh Země kolem Slunce, oběh Sluneční soustavy okolo středu galaxie.

Na naší planetě se teploty měnily po celou její historii bez účasti člověka po většinu času. Bylo zde mnohem tepleji i chladněji než dnes. Člověk přežil jedině díky své schopnosti se přizpůsobovat a využívat změn klimatu.

Jsem proti umělé podpoře a zvýhodňování jakýchkoliv technologií. Ty se musí prosadit ekonomicky, ne politicky. Ale požaduji tvrdé a nekompromisní zákony na ochranu přírody před její devastací a rabování. Chovat se k přírodě šetrněji nám neuškodí, ale pod rouškou ochrany přírody provozovat bezrizikový obchod pro pár vyvolených je zločin.

 

PS: Mimochodem, utrácet více než vyděláme také nejde do nekonečna. Říká se tomu zákon zachování hmoty a energie. Peníze jsou přece ekvivalentem energie vynaložené na výrobu určitého zboží nebo služby.

Autor: Petr Skála | pátek 16.4.2010 20:00 | karma článku: 20,32 | přečteno: 957x
  • Další články autora

Petr Skála

Nečekané efekty státního dobra

15.3.2015 v 20:07 | Karma: 35,33

Petr Skála

Jsem nepřítel státu

10.3.2015 v 20:11 | Karma: 35,97

Petr Skála

Mír? Už není s kým jednat!

28.2.2015 v 8:51 | Karma: 24,52