Vláda a parlament jsou zbytečné, máme přece odbory

Lékařské odbory uspořádaly úspěšnou akci. Jejich vyjednávací pozice jim umožnila jít nad rámec zákona  a zdá se, že donutí legitimně zvolenou vládu a ředitele nemocnic porušit zákoník práce a nabrat zpět do práce lékaře, kteří již dali výpovědi. Přijatí náhradníci budou patrně donuceni odejít na základě tlaku odborů nebo ve zkušební lhůtě. Čeští odboráři se také na svém setkání postavily proti změnám v důchodovém systému, ve zdravotnictví a já už ani nevím v čem ještě, i když tyto změny ještě nejsou ani v legislativní podobě a ve sněmovně.

Svobodné a demokratické volby v této zemi dostaly k moci vládu, která slíbila reformy, a to poměrně bolestivé pro všechny. Nicméně se zdá, že tyto volby jsou zbytečné a nemají smysl, neboť v této zemi vládne menšinová skupina odborářů, kteří mohou kdykoliv ohrozit zdraví a životy voličů, zastavit vlaky, zásobování potravinami nebo zablokovat silnice.

Pak ovšem nemá smysl pořádat volby do všech orgánů státní správy a tyto orgány platit a vydržovat. Nechť v této zemi tedy vládnou odbory a ukáží, kam to dokáží v konkurenci dalších 150 zemí a 6 mld. lidí na této planetě dotáhnot.

Politické strany a systém demokratických voleb jsou zbytečné, když zde vládne někdo jiný. Zrušme tedy svobodně volené orgány a staňme se povinně všichni odboráři. Ušetříme.

PS. Připravuji založení odborů proti odborům. Kdo se přidá?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Skála | sobota 19.2.2011 19:00 | karma článku: 28,81 | přečteno: 1010x
  • Další články autora

Petr Skála

Nečekané efekty státního dobra

15.3.2015 v 20:07 | Karma: 35,33

Petr Skála

Jsem nepřítel státu

10.3.2015 v 20:11 | Karma: 35,97

Petr Skála

Mír? Už není s kým jednat!

28.2.2015 v 8:51 | Karma: 24,52