Úspěšní a bohatí by měli být solidární

Ano, ti úspěšní by se měli podělit s obyčejnými lidmi o své bohatství. Ano, to je správné a proto je nutné zavést spravedlnost i do sportu. Například u fotbalu navrhuji sebrat všem mužstvům část bodů v závislosti na umístění v tabulce. Je snad spravedlivé, že první vede o tolik bodů a na chudáka posledního nic nezbude ?

Přitom lze velmi jednoduše nastavit spravedlivý systém. Prvním třem mužstvům se odebere 38% bodů, dalším třem již jen 30%, další tři mužstva odvedou 25% a zbytek 15% svých bodů. Tyto body se rozdělí ve prospěch mužstev v dolní polovině tabulky a to dle jejich pořadí. Poslední tři mužstva obdrží každé 15 bodů, mužstva na 4-6 místě od konce obdrží každé 10 bodů. Pokud body nebudou stačit (bude nutné rozdělit více bodů než se odebralo), vezmou se chybějící body z budoucí ligové sezóny, případně dalších sezón.

Stejná pravidla bude nutné zavést v hokeji, volejbale, atletice, lyžování, cyklistice a dalších sportech. Tím odstraníme nespravedlivé rozdíly a pomůžeme méně nadaným sportovcům a mužstvům. Zároveň učiníme přítrž všem pomluvám o podplácení a cinknutých výsledcích.

Že tím zlikvidujeme sport? Ale prosím vás, kdo vám tohle nakukal? Nevěřte úspěšným sportovcům, válejí se ve svých bodech a prvenstvích a dívají se na nás ostatní úkosem jako na nějaký póvl. Já bojuji za zájmy obyčejných sportovců, do sportu je třeba zavést solidaritu a spravedlnost!

Konečně si budu moci zahrát fotbálek na úrovni nebo vyhrát Tou-de-France. Nevěřte pravým sportovcům. Ať žije rovnost ve sportu, ať žijí sociálně spravedlivé závody. Ať žije špičkový sport pro všechny !

Autor: Petr Skála | neděle 21.3.2010 17:00 | karma článku: 35,85 | přečteno: 1529x
  • Další články autora

Petr Skála

Nečekané efekty státního dobra

15.3.2015 v 20:07 | Karma: 35,33

Petr Skála

Jsem nepřítel státu

10.3.2015 v 20:11 | Karma: 35,97

Petr Skála

Mír? Už není s kým jednat!

28.2.2015 v 8:51 | Karma: 24,52