Metylalkohol - viník a poražený

Za mrtvé a postižené metylalkoholem je odpovědná státní byrokracie. Ne proto, že zanedbala kontrolu, ale právě proto, že přehnaně kontroluje a reguluje. 

Evropský státní systém je postaven na posedlosti bezpečností a byrokratické péče o občana od kolébky až do hrobu. Evropa dnes vychovává obrovské množství lidí neschopných se postarat sami o sebe, neschopných žít bez návodu a nápovědy úřadů, neschopných zodpovědnosti za sebe, neschopných svobodně myslet a žít.

Tito lidé ztratili základní pud sebezáchovi a schopnost kriticky myslet. To je základní problém. Péče od kolébky do hrobu vynucovaná shora.

Paradoxem je, že čím větší je represe a zdanění ze strany úřadů , tím spíše se vyplácí pálit alkohol na černo a bude se pálit i v případě úplného zákazu.

Praktickým příkladem je prohibice ve Spojených státech Amerických. Po úplném zákazu alkoholu se pilo mnohem více a došlo k nebývalému růstu korupce a zločinosti. Není universální recept a není bezbolestný. Čím vyšší daně a omezení, tím více se bude pálit a prodávat načerno. Zbývá jediná možnost, dostat prodej tvrdého alkoholu do speciálních prodejen a snížit spotřební daň o tolik, aby se nevyplatilo riziko pálení na černo.

Pokud se přístup státu nezmění, bude vždy státní byrokracie viníkem i poraženým.

Jen by mne zajímalo, proč je kriminalizována marihuana. Může mi někdo říci, kdy naposledy po užití zakázané marihuany zemřelo 16 lidí a další to ještě čeká ?    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Skála | středa 12.9.2012 21:00 | karma článku: 20,63 | přečteno: 1367x
  • Další články autora

Petr Skála

Nečekané efekty státního dobra

15.3.2015 v 20:07 | Karma: 35,33

Petr Skála

Jsem nepřítel státu

10.3.2015 v 20:11 | Karma: 35,97

Petr Skála

Mír? Už není s kým jednat!

28.2.2015 v 8:51 | Karma: 24,52