Foto

Tentokrát, to nejzajímavější ta na konec.. Dlouhošíjka je tedy spíše bizardní, než krasavice, ale pro ty, co viděli letos nějaké zpěváky ze soutěže Eurovize, tak jistě pochopí, co momentálně v Evropě je módní.. Samosebou karma..

Děkuji za přečtení a zajímavé postřehy.

Dlouhošíjka by se nejspíš opravdu v nějaké soutěži mohla prosadit. Ostatně, ne nadarmo jsme ji tentokrát vybrali na titulní foto:-)

JH

J23a59n 91H89u86r38k70a

10. 5. 2024 5:06

parádní...snad jen že i zde převládají dravci ikdyž letos je Vysočina bez berušek ať tečkovaných či netečkovaných zmizely Kočího mušky a bitvu prohrávají i pakomáři (oba jak Kouřový tak Smaragdový) katastrofa je Lišaj a přástevníci...nejen netopýři budou hladovět...a kácení a vysušování ...definitifně zničilo možná nejkrásnějšího motýla v Třebíči (lokalita Poušov -Sokolí) Zavíječe Cynaeda dentalis od 2017 již nespatřen...hodně štěstí s úlovky aby i naše budoucí generace alespoń na obrázcích viděla co jsme měli...

Děkuji za návštěvu a velmi zajímavý komentář.

Je poučné vědět, jak to vypadá v jiných oblastech. U nás je berušek dost, mají se co ohánět, mšic všude plno. Motýly systematicky nesledujeme, ale když jsem se podíval na citovaného zavíječe, tak opravdu na mapě výskytu na Vysočině nic. Pár nálezů u Prahy, v severních Čechách a na Moravě.

Snad bude i dál co nacházet a dokumentovat, čas ukáže.

Děkuji za přečtení a hezký komentář.

Děkuji za návštěvu a povzbudivé prohlášení. Vážím si toho.

  • Počet článků 135
  • Celková karma 22,23
  • Průměrná čtenost 1192x
HIC RHODUS, HIC SALTA.

Kybernetik, milovník blues a jižanského rocku, hledač pravdy a harmonie.