Válka v Palestině

Každá válka je špatná, vždycky to odnesou obyčejní lidé. Tahle válka je však spojena s dalekou historií a událostmi popsanými v Bibli. Nejsem antisemita, jen ty události spojuji.

Byl jsem vychován v křesťanstvï, takže Bible byla součástí mého života a chceme-li najít podstatné události důležité pro tuhle válku, musíme jít do historie židů všeobecně známé z Bible a ze Starého zákona, resp. Z knih Mojžíšových.

Vy jste mým národem vyvoleným. Hodně problematická věta. Znamená to, že ve jménu Jehovy a záchrany židovského národa můžu cokoliv.

Tam je vaše země zaslíbená, kterou vám dávám. Jděte a vezměte si ji. A tak šli a bojem získávali svou zemi zaslibenou.Já se ptám: Proč jim dal zemi již obsazenou jinými národy, které museli zničit. Proč je nedovedl na néjaké nezabrané území, pokud ovšem v té době nějaké existovalo. A tak se z židů stali válečníci.

Proběhla staletí a přišla druhá světová válka. A Hitlerův plán na likvidaci židovského národa. Stalo se, co se stalo. O tom jindy. Až budu psát o druhé světové válce. Židé opět stáli na pokraji likvidace národa. Přežili.

A pak se dali dohromady a vzali si zpět svou zemi zaslíbenou. Opět silou. A tak, obklopeni islámem, žijí v poušti v neustálém strachu z odvety. Pro přežití využívají dva faktory.

1 – Sílu. Boj. Válku. Otevřenou i skrytou.

2 – Bibli. A v ní tu větu : My jsme národem Bohem vyvoleným. A svět i v rámci událostí ve druhe světové válce, jakož i napříč historií lidstva, jim to toleruje.

Ovšem země, kterou si vzaly, již byla obsazena. Takže se vlastně stali agresory. A v politice agresorů pokračují. V rámci své nadřazenosti se vyvyšují nad původní obyvatele, kteří jsou utlačováni.

A co tedy mají dělat? Brání se. Mají na to právo. Byl jim slíbený samostatný palestinský stát a nic se neděje. Izrael začal dokonce budovat nové osady na okupovaných územích. On může porušovat pravidla?

Co sám nerad, nečiň jinému, pravil žáku kantor kdesi, tahaje ho za pačesy. Jednoduchý výrok. Ale přesně podle něho se teď židé chovají. Oko za oko, zub za zub.

Stejně jako Zelenskyj na Ukrajině nechce slyšet o mírových jednáních, tak i Izrael nechce slyšet o mírových jednáních. Neustále ukazuje, jak on trpí. On za nic nemůže.

Opravdu? Každá strana vždy nese část viny. Izrael spoléhá na to, že je přece národem vyvoleným. Je to přece v Bibli. Řekl to sám Jehova. A čá st světa, ovládaná Biblí jim to toleruje.

Když se však podíváte na události bez předsudků, kde je spouštěč útoku Hamásu? Opravdu je v tom Izrael bez viny?

Autor: Petr Šimík | pátek 3.5.2024 16:25 | karma článku: 3,70 | přečteno: 65x
  • Další články autora

Petr Šimík

Ukrajina - jiný pohled na válku

1.5.2024 v 12:07 | Karma: 18,57

Petr Šimík

O veřejnopravnosti České televize

29.4.2024 v 11:31 | Karma: 27,65