- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Lilek kdykoli a jakkoli a libovolné množství! Já ho nedávno dělala jako řízky v trojobalu, ňam!
Ahojky Péťo, vida, recepty a vaření je prostě jistota :-) :-) :-) ..já jen skromně připojím, že do různých lilkových směsí přidávám taktéž čerstvou bazalku a vždycky neopomenutelný česnek...krásný den všem bez ohledu na jejich (pravdo)lásky Daniela
Opravdu jednoduche, jen jeste vedet, co je to ta solcanka.
A hlavne dik za jine tema nez uprchlici ci norskem ukradene deti.
Zeleninové ochucovadlo, viz: http://www.countrylife.cz/solcanka
Konečně blog který potěšil lilek jsem nedávno ocenila v musace v Řecku, byla výborná a teď se jen chystám se ji pokusit udělat, aby nám chutnala jako tam.
Lilek je po cely rok a tak ho mam dokonce i v zahrade, prodavaji se ruzne velikosti, i male kulicky tvrau tresni, ktere jsou z Jihovychodni Asie a pouzivaji se hlavne v indicke kuchyni, do curry.
Kdyz mam hosty delam dopredu dip Baba Ganous je zde recept od J. Olivera, ktery je jednoduchy, jinak ja ho rozkrojim po delce, vydlabu, smicham treba s fetou a ruznymi dalsimi, pokud nejite maso, tak i tofu je dobre a hlavne spoustu cesneku a zapeci se syrem. Je dobre nejdrive posolit a nechat vyplakat.
Už se na to těším. A věřím, že to potěší i ženu. A víte co? Udělám to rodině jako překvapení
Petře, lilek miluji a právě jste mě svým receptem inspiroval, díky
Prima, to musí být dobrota, Petře, až se mi sbíhají sliny. Miluju takové rychlovky. Já teď mám takhle pizzu stokrát jinak (kupuju hotové těsto). Lilek také dělám zapečený. Lilek rozpůlíte napodél, osolíte a položíte na talířek (měl by se tak zbavit hořkosti). Mezitím si nakrájím cibulku (lze i žampiony) a nastrouhám libovolně sýra (já míchám nivu a cihlu) a dám vařit vodu. Pak si dám na pařák půlky lilku, aby se odseparovala "střídka" od slupky, kterou potřebuji kompletní. Pak už je to fofr, protože na pánvičku dám na olivový olej cibuli, na to případně žampiony, přidám na drobno nakrájený vnitřek lilku, nechám vyredukovat, osolím, opepřím. Mezitím si připravím slupky lilku do zapékací misky/pekáčku a naplním směsí z pánvičky a hodně zasypu sýrem. Nechám zapéct. Podávám s bramborem nebo jen tak.
Uff, to na vás ženách obdivuji, že dokážete z hlavy vychrlit tak složitý recept-návod-postup. Ale slibuji, že si to vytisknu a napíšu, jak jsem uspěl. Mějte se hezky .
PS Myslíte, že nebude někomu vadit, že používám sluníčko?