Do lázní jsem se těšil; byla v tom žena

V loni jsem se tam seznámil se ženou, která na mě silně zapůsobila svým neokázalým, nevšedním přístupem, a proto jsem Darkov zvolil podruhé a těšil jsem se.

Nikdy se nevzdávej!

Jednak jsem věděl, do čeho jdu, ale hlavně jsem  měl  pozitivní zkušenosti s procedurami, jako byly koupele ve slané vodě, elektroléčba a logopedie.  

Ne že by ostatní terapie byly k zahození, ale jodobromová voda a elektroléčba stimulují probouzení postižených částí těla asi více než jiné. 

Ale nejvíce ze všeho jsem si sliboval od logopedie, protože tam jsem cvičil to, co jsem pokládal za nejdůležitější: poškozený mozek. Ten přece řídí vše: paměť, řeč, zrak, pohyb...  A právě žena, kvůli které jsem do lázní jel, mi k tomu mohla pomoci.  

Dodnes vzpomínám na její terapie a nestačím se divit, odkud měla tolik entusiasmu. Že by to bylo jen mládím? 

Přivedla mě k programu Happy Neuron, se kterým jsem na internetu několik měsíců trénoval mozek, ale i zrak, paměť a pohotovost. I tomuto programu vděčím za lepší využívání poškozeného zraku.  

Protože mi doktorka předepsala logopedii čtyřikrát týdně, věřil jsem, že za měsíc se mohu hodně posunout. A jak ona, tak i já jsem pro to dělal maximum (při vší skromnosti). Jednotlivé hodiny byly díky jejímu přístupu hodně intenzívní. 

I když byly lekce jen půlhodinové, dokázala je maximálně využít. Vystřídala několik úkolů: nejprve jsem přečetl krátký text, pak mě od něj rafinovaně odvedla a šel jsem na Happy Neuron, na kterém jsem udělal několik úkolů, nato jsem se ke článku zase vrátil, abych zalovil v paměti, o čem byl, a pak to napsal a přečetl nahlas. Na konec jsem dostal několik doplňovaček a na úplný závěr jsem dostal asi pět domácích (lázeňských) úkolů, které jsem si v pár bodech vyzkoušel, abych na pokoji věděl, co s nimi. Většinou to bylo čtyři pět stránek doplňovaček.  

I když jsem se po lázních necítil o moc lépe po stránce fyzické, až na tvář, která mi přestala tuhnout, zlepšila se mi řeč a více jsem se naučil vnímat pravou polovinu zorného pole. 

S logopedkou jsem neskončil odjezdem z lázní, ale občas jsme si mailovali. Já se pochlubil, čím se zabývám, čeho jsem dosáhl a co plánuji, ona mě zase povzbuzovala a radila a seznamovala s novými trendy a nápady.   

Autor: Petr Řeha | čtvrtek 25.6.2015 15:30 | karma článku: 17,69 | přečteno: 709x
  • Další články autora

Petr Řeha

Solaris

5.12.2017 v 10:10 | Karma: 9,79

Petr Řeha

Poslední naděje civilizace

7.11.2017 v 10:10 | Karma: 32,99

Petr Řeha

Jak zabít civilizaci

17.10.2017 v 10:10 | Karma: 24,82

Petr Řeha

Fatwa. Život pod hrozbou smrti

5.10.2017 v 10:10 | Karma: 23,07

Petr Řeha

Krvavé jahody

13.9.2017 v 10:10 | Karma: 19,89