"Svět" versus prezident Klaus

Tak se nám známý německý deník „Die Welt“ pustil do pana prezidenta Klause. V rámci boje za jednotnou Evropskou unii, jak jinak.  Mám ale dojem, že autor článku, Hans-Jörg Schmidt, pánům politikům z té ubohé EU prokázal medvědí službu. Jak je tomu vždycky, když emoce převládnou nad chladným uvažováním.

Že to s Evropskou unií i bez pana prezidenta Klause jde dolů vodou, to našmátrá hůlčičkou i slepý. I když Eurozóna, to momentálně na smrt nemocné dítě EU, zatím ještě funguje. Funguje tak, jako v tom vtipu:

Pán v baru si objedná koňak. Pak zavolá vrchního: „Pane vrchní, ještě jeden, než přijde ten velký krach.“ A za chvíli znovu: „Ještě jeden, před tím velkým krachem!“ „Před jakým krachem?“ ptá se vrchní. Na to ten pán: „Než se ukáže, že nemám na útratu!“

Přesně takhle dnes funguje Eurozóna a pokusy o její záchranu.

Evropská unie se taky ještě drží nad vodou. Politici členských států si s úsměvy padají do náruče, mají se rádi a společně provolávají „S Evropskou unií na věčné časy a nikdy jinak!“

Tedy s výjimkou řeckých politiků. Ti si poslední dobou nějak moc otvírají ústa. Dokonce v tom smyslu, že by možná bylo nejlepší se na pomoc z EU vykašlat. Ale tyhle křiky nikdo nebere vážně. Protože Evropská unie je zachrání tak jako tak. Kdyby to nešlo jinak, dostane se Řecku „humanitární pomoci spřátelených států“ a bude vymalováno.

Ať se páni europolitici navzájem objímají třeba třikrát denně, „panská láska po zajících skáče“. Vzájemná láska se může ze dne na den změnit ve vzájemnou nenávist, stačí si přečíst dějiny.

A navíc v tom evropském hrnci pod pokličkou bublá ta stará národní nevraživost.

S angličtinou ve Francii moc slávy nenaděláte! A zkuste se tam domluvit německy, sale Boche! Anglický cockney Žabožrouty taky moc nemusí. A Poláci pořád ještě na Němce koukají skrz prsty. A Maďaři koukají spatra na Slováky. Tahle nevůle je ostatně oboustranná. A Sedmihradsko patřívalo Maďarsku, Rumuny tam pouze trpěli! A pro Rakušáky je pořád „das tschechische Volk nur eine Simulantenbande!“ A my Češi? „Tři sta let jsme trpěli!“ A teď už to pomalu bude pět set let!

To všecko, samozřejmě, všichni evropští politici vědí a ve slabé chvilce si na to snad i navzájem postěžují. A všichni společně proklínají pana prezidenta Klause.

Protože ten darebák si dovoluje říkat to nahlas!

A ten zatracený „Die Welt“ to ještě pořádně rozmazává! Do týdne bude vědět celý svět, že český prezident bourá Evropskou unii!

A až se ta unie konečně sesype, pánové Barosso, Sarkozy a paní Merkelová budou nosit psí hlavu, ale ve všech učebnicích dějepisu bude už navěky zapsáno, že „český prezident Klaus zachránil Evropu“.

A to všecko díky jednomu nedomyšlenému článku v deníku „Die Welt“.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Pazderka | středa 7.3.2012 13:48 | karma článku: 31,71 | přečteno: 1624x