Problém Václava Klause.

Panu prezidentovi důvěřuje šedesát procent občanů. Ale těch zbývajících čtyřicet procent povykuje tak, jako by zastupovali celý národ. Až nebudete mít co dělat, sepište si seznam českých nadávek. A pak si pročtěte internetové diskuse k článkům, ve kterých se alespoň jedenkrát vyskytuje slovo Klaus. Vsadím se, že každou z nadávek v seznamu pak v diskusích minimálně jedenkrát najdete. Doporučuji začít články, kde se slovo Klaus objevuje už v titulku. Tam pak najdete celou hromadu nadávek pěkně pohromadě a možná objevíte i některé zcela nové.

 

Příspěvky samy, gramatikou i výrazivem, dávají tušit, že autory jsou absolventi hospod třetí cenové skupiny s hvězdičkou. O to víc překvapuje, že tito pánové pana prezidenta zřejmě osobně znají. Je to, samozřejmě, absurdní představa. Tu se jen autoři pokoušejí vzbudit dojem a dodat svým tvrzením váhy. Jestli lze pana prezidenta beztrestně vinit z čehokoli, z vytloukání zaplivaných a zahulených putyk rozhodně ne!

Rád bych si nechal vysvětlit, odkud se ta zapšklá zloba bere! A neplivají po něm jen nedovzdělanci, kteří se sice trochu naučili psát, ale čtení jim stále činí potíže. Kritiky Václava Klause jsou i lidé vzdělaní, písma i knih znalí. Jejich příspěvky jsou na zcela jiné úrovni, ale ta nenávistná jedovatá slina z nich kape stejně, jako z příspěvků primitivů. Proč?!

Co je panu prezidentovi vyčítáno nejčastěji? Mimo těch obligátních více Kožených, neschopnosti rozlišovat špinavé peníze od čistých a propagaci neviditelné ruky trhu je to především namyšlenost, arogance, neúcta k Evropské unii a kritický postoj k Euru. Jestli jsem na něco zapomněl, dopište si to, prosím.

Ale to všecko jsou přece hříchy, kterých se dopouštějí mnozí další. Pan ing. Zeman se choval podobně, novinářům dokonce veřejně lál do blbců a žump. Novináři se vztekali, ale národ se bavil a ing. Zemana neproklínal zdaleka tak razantně, jak dnes uráží ing. Klause.

On totiž ten Zeman „byl taky pěknej ptáček, ale von byl takovej normální. Takovej lidovej!“

Ale Klaus? „Nafoukanej, moc chytrej, ani nekouří, nechlastá, do hospody mezi lidi nezajde jak je rok dlouhej, furt si čte ňáký knížky; kdyby aspoň mluvil normálně, jak nám ostatním zobák narost´!“

Tohle je páně prezidentův problém s českým národem!Tedy, s jeho menší polovinou, přesně řečeno.

Profesor Štursa kdysi řekl, že „orel lítá sám a vrabci v hejnu“. Já dodávám, že to je právě to, co vrabci orlovi nikdy neodpustí. Tu odvahu lítat sám! A čeští vrabci ji neodpustí ani Václavu Klausovi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petr Pazderka | úterý 5.4.2011 18:05 | karma článku: 22,42 | přečteno: 1533x