Jsou prostory Pražského hradu veřejnými prostorami?

Tohle by bylo třeba vyjasnit! Jsou veřejnými prostorami ve smyslu zákona i všechna nádvoří? I Jelení příkop? Není to tak pitomá otázka, jak se někdo může domnívat. A jestli si myslíte, že to pitomá otázka je, pak ji beru zpět. A kladu ji jinak: Je Pražský hrad úřadem ve smyslu zákona ?

Totiž - pokud ano, pak podle dalšího zákona je kouření ve veřejných prostorách (a také v úřadech) pod pokutou zakázáno.

A tak se ptám, jak je možné, že pan Zeman na Hradě kouří? Tedy pokud věříme českému tisku. Nejen, že tím jako prezident sám porušuje zákon, zákony v tomhle státě porušuje každý a pořád, ale zároveň tím poškozuje své zraví, což je obzvláště zavrženíhodné v  době, kdy pan ministr financí jen obtížně shání na léčení kuřáků peníze, které od nich předem na dani z tabáku vybral. 

Případné námitky, že pan prezident kouří ve specielně zřízené kuřárně, ty neberu! Na jiných úřadech se taky žádné kuřárny nezřizují.

A co na to pan poslanec Kubera a všichni další bojovníci proti kouření, ptám se! Samozřejmě nic! Ticho po pěšině! Minimálně kontrolní orgány by měly konat! Poprvé napomenout, pak pokutovat! I pan prezident by měl chodit kouřit na dvůr, tak jako statisíce dalších prostých kuřáků v podhradí, kteří jsou nuceni dát se buzerovat nesmyslnými zákony a kouřit na ulici plné smogu a smradu z výfukových plynů, které bojovníci proti kouření prodkují a dýchají bez reptání.

Pozor, pane prezidente! Jak snadno by se v senátě našlo čtyřicet senátorů, kteří podají ústavní žalobu na Miloše Zemana, který zákeřně a dlouhodobě podrývá zdraví prezidenta republiky!

Autor: Petr Pazderka | čtvrtek 4.4.2013 17:58 | karma článku: 14,10 | přečteno: 575x