Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten nadpis je nepravdivý a říká úplně něco jiného, než o čem je článek. Rv

0 0
možnosti
RC

Ta tabulka nerika vubec nic, coz plyne z clanku, ktery jste zverejnila dnes. Bezpoplatkova napriklad muze znamenat to, ze poplatek je pouze za nestandardni operace. A vybrala-li bezpoplatkova banka za nejakou uplne obskurni operaci v roce 2013 100Kc a v roce 2014 200 Kc, pak ma 100% narust. A to je tak vsechno. Z tech procent se nedozvite vubec nic.

0 0
možnosti
JS

Ono jde spíše o to, jak ta čísla interpretovat.

Prvním třem bankám v tabulce totiž velmi rychle roste počet klientů, což se pochopitelně musí projevit na výnosu z bankovních poplatků. Předvedu názorně. Když bude mít banka jednoho klienta a ten bude platit bankovní poplatek ve výši jedné koruny, bude výnos té banky jedna koruna. Získá-li ale dalších devět klientů (tedy celkem deset), zvedne se výnos z poplatků na deset korun – to je tisíc procent. Takže klidně mohou bankovní poplatek snížit o padesát procent (tedy na padesát haléřů) a pořád budou mít pětisetprocentní nárůst výnosu. V úplně jiné bance ale klienti platí bankovní poplatek ve výši deset korun, takže klienti začnou odcházet, a tak banka sníží poplatek z deseti korun na devět, tedy o deset procent. Jenže pořád ti kienti budou platit víc, než v té první bance. Jenže ta druhá banka je na těch poplatcích tak závislá, že si větší snížení cen bankovních služeb nemůže dovolit.

Až do "éry bankovního prostředí v České republice" bylo normální, že dlužníci platili úroky bankám a věřitelé inkasovali úroky od bank. Dnes platí bankám všichni – věřitelé i dlužníci, ale některé banky to chtějí změnit a začínají představovat pro "tradiční" banky velmi vážnou konkurenci.

6 0
možnosti

Plete pojem a průjem. Banky kterým se zvedly příjmy se zvedl počet klientů. A když má AirBank poplatek za výběr z bankomatu, tak samozřejmě nárůst je značný. Přidejte raději kolik která banka na poplatcích vybrala. Tam jsou zajímavé rozdíly.

2 0
možnosti
JS

Tak já nevím, už tři roky mám účet u Air bank a pořád nic neplatím :-o

3 0
možnosti
MG

myslím, že ten překlad nemáte úplně přesně: správně je to přece - myš vždy najde sýr v pasti nikoli tedy - najde sýr v pasti vždy / oboje znamená významově něco dosti jiného. Oni překladatelé do češtiny velice často nectí ducha autora a pletou si tu profesi se spisovatelstvím. nestačí tedy ani na jedno ani na druhé a jsou tak zodpovědni (spolu s vydavateli a editory) za duchovní zaostávání národa v důsledku snížení chápavosti - ale citát v angličtině je hezký, za ten dík

0 0
možnosti
TD

Já jsem naprosto spokojená myš v pastičce Fio. Poplatky platím za výběr z cizího bankomatu a za obchody s akciemi, které, jak jsem se teď někde dočetl, tvoří u Fio většinu příjmů z poplatků.

2 0
možnosti
MS

Já u Mbank neplatím za vedení účtu ani halíř a z cizích bankomatů mám tři výběry měsíčně zdarma, což mi bohatě stačí, protože téměř všechny nákupy platím kartou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1235x
Bývalá ředitelka komunikace v Komerční bance a v GE Money Bank. Dnes žena, která se po mnoha letech v korporátním prostředí, rozhodla postavit vlastní podnikání. Fascinují mě české ženy, které zvládnou to, co snad nezvládne žádná jiná žena na světě. Jen mám pocit, že to pro ně není tak úplně dobře. A pokouším se to změnit. Kromě toho mě baví pozorovat s odstupem několika let svou někdejší profesi.

Seznam rubrik