Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten nadpis je nepravdivý a říká úplně něco jiného, než o čem je článek. Rv

0 0
možnosti
RC

Ta tabulka nerika vubec nic, coz plyne z clanku, ktery jste zverejnila dnes. Bezpoplatkova napriklad muze znamenat to, ze poplatek je pouze za nestandardni operace. A vybrala-li bezpoplatkova banka za nejakou uplne obskurni operaci v roce 2013 100Kc a v roce 2014 200 Kc, pak ma 100% narust. A to je tak vsechno. Z tech procent se nedozvite vubec nic.

0 0
možnosti
JS

Ono jde spíše o to, jak ta čísla interpretovat.

Prvním třem bankám v tabulce totiž velmi rychle roste počet klientů, což se pochopitelně musí projevit na výnosu z bankovních poplatků. Předvedu názorně. Když bude mít banka jednoho klienta a ten bude platit bankovní poplatek ve výši jedné koruny, bude výnos té banky jedna koruna. Získá-li ale dalších devět klientů (tedy celkem deset), zvedne se výnos z poplatků na deset korun – to je tisíc procent. Takže klidně mohou bankovní poplatek snížit o padesát procent (tedy na padesát haléřů) a pořád budou mít pětisetprocentní nárůst výnosu. V úplně jiné bance ale klienti platí bankovní poplatek ve výši deset korun, takže klienti začnou odcházet, a tak banka sníží poplatek z deseti korun na devět, tedy o deset procent. Jenže pořád ti kienti budou platit víc, než v té první bance. Jenže ta druhá banka je na těch poplatcích tak závislá, že si větší snížení cen bankovních služeb nemůže dovolit.

Až do "éry bankovního prostředí v České republice" bylo normální, že dlužníci platili úroky bankám a věřitelé inkasovali úroky od bank. Dnes platí bankám všichni – věřitelé i dlužníci, ale některé banky to chtějí změnit a začínají představovat pro "tradiční" banky velmi vážnou konkurenci.

6 0
možnosti

Plete pojem a průjem. Banky kterým se zvedly příjmy se zvedl počet klientů. A když má AirBank poplatek za výběr z bankomatu, tak samozřejmě nárůst je značný. Přidejte raději kolik která banka na poplatcích vybrala. Tam jsou zajímavé rozdíly.

2 0
možnosti
JS

Tak já nevím, už tři roky mám účet u Air bank a pořád nic neplatím :-o

3 0
možnosti
MG

myslím, že ten překlad nemáte úplně přesně: správně je to přece - myš vždy najde sýr v pasti nikoli tedy - najde sýr v pasti vždy / oboje znamená významově něco dosti jiného. Oni překladatelé do češtiny velice často nectí ducha autora a pletou si tu profesi se spisovatelstvím. nestačí tedy ani na jedno ani na druhé a jsou tak zodpovědni (spolu s vydavateli a editory) za duchovní zaostávání národa v důsledku snížení chápavosti - ale citát v angličtině je hezký, za ten dík

0 0
možnosti
TD

Já jsem naprosto spokojená myš v pastičce Fio. Poplatky platím za výběr z cizího bankomatu a za obchody s akciemi, které, jak jsem se teď někde dočetl, tvoří u Fio většinu příjmů z poplatků.

2 0
možnosti
MS

Já u Mbank neplatím za vedení účtu ani halíř a z cizích bankomatů mám tři výběry měsíčně zdarma, což mi bohatě stačí, protože téměř všechny nákupy platím kartou.

1 0
možnosti