Boží hlas a teroristické útoky

Obložení výbušninou se vmísí do davu a tam se odpálí. Prý následovali Boží hlas.

      

       Jsou lidé, kteří říkají, že ve jménu Boha mají zabíjet. Konkrétně - nevěřící "psy". Že takto k nim Bůh mluví. Nechápu. V každém z nás je přece "Boží území", Kristus; ať je to člověk věřící, a nebo ne.

       Ježíš sám nikomu neubližoval; nikoho nezabil a nikoho neproklel.

 

       Neslyšela jsem nikdy Boží hlas, který by říkal, že mám ublížit. Spíš sama od sebe mám někdy vztek a chuť "vyrovnat účty". Podle hvězd jsem značně horké krve - západní i východní zvěrokruh se ve mně vzácně skloubily; a ascendent ve Střelci mě korunoval na chodící zbraň. Sopku pět sekund před erupcí.

       Naučila jsem se brzdit svoje unáhlené reakce. Budu upřímná: ne vždycky se mně to podaří. Když vidím, že někdo drze lže, podvádí, a nebo ponižuje druhé - můj Střelec sahá po zbrani. A stává se, že slova střílí dřív, než mu dám svolení. Nemohu říct, že vždycky je to "z Boha". Střelec je moje Ego, moje trápení.

       Ale od té doby, co připouštím duchovní dimenzi, nemohu s klidem zabít ani mouchu. Vždycky mně projde hlavou, že ničím život, který nedokážu dát. Že něco se hýbalo a teď to bude MRTVÉ. Vykřikla jsem leknutím, když známý zabil mola. Chápu Tibeťany, že když staví dům, jde to pomalu, protože zachraňují červy (film Sedm let v Tibetu). Provádím evakuaci housenek z chodníku, aby na ně někdo nešlápl - navzdory udiveným pohledům svých spoluobčanů. To už je komické.

       Můj Střelec sedí a nešťastně mžourá.

 

       Teroristické útoky na nevěřící "psy"? To jsou jen akce šíleného Střelce, mstivého Ega - které ve své rozpínavosti má drzost říct, že slyšelo Boha. Ale - EGO  BOHA  NESLYŠÍ.

       Ego je pomíjející - touží jen po vlastním prospěchu a blahu. Kdo se s ním ztotožní, ten nemá - a nebude mít - nic. Ani sám sebe.

       A zmíněný vrah se spoustou náloží? Myslím si, že bude nemile překvapen. Odpálí se, a nastane tma. Co ostatním připravil, to sklidí sám. Ztracen v kolotoči příčiny a následku.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Petrová | sobota 17.1.2009 23:57 | karma článku: 13,94 | přečteno: 1325x