Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

zase pravo-levo.....boha jeho;-) stála za prd a byla zklamáním, stejně jako ty předchozí

0 0
možnosti
KN

K31a44r14e37l 97N89o15v51á41k

11. 10. 2013 10:28

U popisu Levice´= Sociální demokracie, píše autor: "nejsou krize a je minimální nezaměstnanost."

Tento model je prý západní Evropa včetně ČR. Je zcela zjevné, že popis je v přímém rozporu s pozorovanou realitou.

0 0
možnosti
Foto

I31v46o 83P26e66t30r44o79u35š

11. 10. 2013 15:27

Ten popis je zcela správný. I já pozoruji určitý rozdíl v teorii a praxi. Proto nikdy nebudu levicovým voličem.

Hned v úvodu blogu jsem zmiňoval, že vycházím z rétoriky jednotlivých stran a levicové strany říkají, že krize umí eliminovat hned v zárodku a že mají okamžitá řešení na okamžitý, rychlý a sociálně citlivý růst.

Pro zajímavost přikládám některá hesla a opatření. Pokud jejich smyslem nebyla krize, tak se minula účinkem. Taková interpretace je ovšem mylná, já považuji uvedená opatření (nejen v EU, ale i v USA) nikoliv za neúčinná, ale za příčinu krize a zejména její délky.

Program ČSSD: 1. Vytvoříme nová pracovní místa Nastartujeme hospodářský růst

Program ANO: 1. Dáme lidem práci

Program hnutí Úsvit: 5. Budeme vytvářet nová pracovní místa – podpoříme protopodnikatele a živnostníky. Stát reguluje banky, dohlíží na finanční trhy, buduje úřady práce a vytváří legislativu na ochranu pracujících i pracovních míst. Ve Španělsku dokonce bylo zákonem zakázáno propouštět (jak mohl takový nesmysl projít?). Pro růst, prosperitu a omezení výkyvů bylo zavedeno Euro, Euroval, zvýšený dohled nad bankami, strop na zadlužování států a mnoho dalšího. Opakuji: Evropští politici regulovali, dotovali a nařizovali, zakazovali a vládli ve jménu stability a růstu. Neměli faktickou opozici a svá opatření realizovali. Nemohu si pomoci, projekt selhal. A chyba není v nedostatečném čerpání dotací, jak se nás snaží balamutit levicová část politického spektra:-(

1 0
možnosti
FV

Vidím to prakticky stejně R^

0 0
možnosti
AK

To jsou krásné úvahy, ideální ve chvíli těsně před usnutím, kdy se vědomí pomalu rozplývá a člověku se zdají samé pěkné věci.

Tak to není a nikdy nebude, ale jistě je krásné si o tom snít.

0 0
možnosti
AV

Přesně nechápu co podle vás tak není a nikdy nebude. Autor to popsal i s příklady, kde to tak je, resp. bylo.

0 0
možnosti
Foto

hysterický článek, přání autora je otcem myšlenky Rv

0 5
možnosti
Foto

Zkuste někdy argumentovat.

4 0
možnosti
RH

Článek je pomýlený, definice pravice je vycucaná z prstu a z toho vycházejí další a další omyly. "Sociáldemokratismus" je stejně jako komunismus druhem socialismu. Je samozřejmě problém na pravolevé jednorozměrné ose jednoduše rozmístit veškeré ideologie, jednodušší je to u levice, která je prostě více či méně radikálně socialistická. U pravice je to problém, protože pod tento pojem bývá řazen jak libertarianismus a anarchokapitalismus, tak křesťanský demokratismus, jakož i např. monarchismus nebo autoritářský konzervatismus.. Střed fakticky neexistuje, může být jen pravý nebo levý sřed, což jsou umírněné verze levice a pravice. Střed je buď populismus bez idejí nebo pragmatický subjekt bez ideologického ukotvení.

0 0
možnosti
AV

A kde tam tedy je to pomýlení? Jen jste ve stručnosti shrnul celý text, ne?

0 0
možnosti
Foto

S tou anarchií s vámi budu polemizovat.  Jedna již to slovo samotné je zprofanované neustálým strašením přesně toho co jste popsal.    O anarchii je lepší nechat zaznít slova odborníka za kterého považuji  Hanse Hermana Hoppe.

Před anarchií dávám  přednost  termínu společnost  soukromého  práva.  Ve společnosti  soukromého  práva  je  každý  jednotlivec  i  zařízení  předmětem  jednoho  stejného  souboru  zákonů.  Žádný  obecný  zákon  nepřipouští  výsady  konkrétním  osobám  nebo  funkcím,  které  v  této  společnosti  existují.  Je  zde  pouze  soukromé  právo  a  soukromé  vlastnictví  přijatelné  rovnou  měrou  pro  každého  a  každému.  Nikomu  není  dovoleno  získat  majetek  jiným  způsobem  než  původním  převzetím  vlastnických  práv k dříve  nikomu  nepatřícím  věcem  prostřednictvím  výroby  a  nebo  dobrovolné  výměny  a  nikdo  nemá  oprávnění  k zdaňování  a  vyvlastňování.  Navíc  nikdo  není  oprávněn  zakázat  komukoliv  dalšímu  používat  jeho  majetek,  aby  mohl  vstoupit  do  jakéhokoliv  produkčního  oboru  chce  a konkurovat  tak komukoli  se  mu  zlíbí.

1 0
možnosti
AK

A kdo bude dbát na dodržování těchhle vysněných vztahů?

2 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 612x
Update: Cyklista, procitající objektivista.
Narodil jsem se abych žil jako myslící člověk.
Co je neměnné, není živé.
Původní, již neplatný text: Cyklista, libertarián, křesťan a ateista. Narodil jsem se, i když jsem věděl, že na konci mě čeká smrt; život je kompromis.

Seznam rubrik

Oblíbené články