Teroristův wellness

Oběti trhané na kousky výbušninami, nejlépe Satanovou matkou. Hořící bezbranní lidé. Tkáně rozervané na kusy střepinami, šrouby a maticemi z trubkových bomb. Zapálené hotely, vyvražděné kavárny. Panika a mediální pozornost. Zkáza.

Pro typického Čecha, jak nám ho rády představují média, je wellness pivo a bůček. Pro podobně zobrazeného Moraváka pak víno, uzené a slivovice. Pro Cigána podvedený a okradený gadžo.

Dle České asociace Wellness: Slovo WELLNESS znamená stav/pocit blahobytu, jež je maximálně orientovaný na individuální možnosti člověka - vlastní osoby. Je to dlouhotrvající - stupňující se proces přeměny Vaší psychické, intelektuální, emoční, sociální, duchovní a okolní pohody.Tyto parametry jsou nejdůležitější součástí wellness. Wellness je také označení pro programy, které nás k pocitům wellness vedou.

„Obecná definice slova wellness je cesta k harmonickému vyvážení těla a duše,“ představuje slovo, ale především proces wellness primář MUDr. Jiří Leisser z lázní Teplice nad Bečvou.

„Jde především také o to na co se dnes nejvíce zapomíná. O kontrolu stresu a o psychickou pohodu. Tak to je wellness,“ zdůrazňuj primář Jiří Leisser.

V případě wellness jde o příjemné a hýčkající procedury vedoucí k relaxaci a odreagování, které navodí psychickou pohodu.

Pro rytíře templářského řádu bylo wellness bezpochyby bojovou a duchovní přípravou, vrcholící hrdinskou smrtí při ochraně poutníků.

Pro džihádistického teroristu je wellness příprava atentátu na měkké cíle (příprava k útoku na tvrdé cíle by byla příliš stresující), vyvrcholením pak vlastní čin a jeho mediální odezva.

(P.S. Předešlý článek byl místními cenzory odstraněn z hlavní stránky, jsem zvědav na osud tohoto)

Autor: Petr Nevěčný | sobota 5.12.2015 13:12 | karma článku: 18,47 | přečteno: 447x
  • Další články autora

Petr Nevěčný

Zbabělci

23.5.2017 v 23:31 | Karma: 0

Petr Nevěčný

? Čou ke zdi

31.3.2017 v 10:00 | Karma: 19,44

Petr Nevěčný

P*čou ke zdi

31.3.2017 v 0:29 | Karma: 30,12

Petr Nevěčný

Švábi, rusi a rusci

30.3.2017 v 3:56 | Karma: 11,40