Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dovolená bez ČECHŮ

Než budu pokračovat ve vyprávění mého příběhu, kdy vaření těstovin skončilo téměř mojí doživotní impotencí, dovolím si s Vámi podělit se o něco, co mě těší. Naše vzpomínky na dovolenou bez ČECHŮ.

Ano, já vím, jsem občan krásné České republiky. Ale to neznamená, že když přijedu k moři, tak první co chci slyšet, je jekot mé drahé spoluobčanky, která právě zjistila, že - cituji "ta voda je studená a slaná". Vítejte v Chorvatsku. Krásné zemi plné škaredých lidí. Chce to změnu, ne?

Úplně opačný zážitek byla naše dovolená v Thajsku, kde jsme za tři týdny nepotkali jediný český pár. Nejspíš v tom hrálo roli i to, že jsme cestovali - jak se říká - na vlastní pěst. Vlastně během cesty jsme jeden český pár potkali, hned v úvodu - a byl to docela trapas. Vypadalo to asi následovně: v Curychu jsme nastoupili do letadla, usadili se a já se těšil na skoro dvanáctihodinový let. A co dokáže vše zpříjemnit? No přece dětský smích (jasně, mám na mysli křik a brekot a sopel a vše ostatní, co děti dokáži vyprodukovat, aby tím zpříjemnili cestu všem kolem). A tak najednou vidím, jak si na sedadla před námi usedají rodiče s DVOJČATY - kluky, tak ve věku tří let. Bezva! Takže celou cestu budu muset poslouchat, jak ti dva kluci ječí a bůhvíco ještě. A nebyl bych to já, kdybych se o svoje problémy nepodělil i s partnerem. Učinil jsem tak a to dost nahlas. Nějak jsem si myslel, že přece česky mluvíme jen my dva. Jen jsem dokončil svoji stížnost, otočila se matka těch chlapců a oznámila nám, že budou hodní. Měla pravdu. A já jsem dalších dvanáct hodin dělal, že tam vůbec nejsem ...

Každopádně tohle byli skutečně poslední spoluobčané, které jsme na našem exotickém dobrodružství potkali. A jaké bylo Thajsko? Jedním slovem - ráj. Jen co si zvyknete na vysokou vlhkost vzduchu, kvůli které máte pocit, že brzy zemřete na nedostatek vzduchu... A asi po dvou dnech přestanete smrdět - to už vaše tělo vypotí všechny toxické látky. Nesmíte taky zapomenout na opalovací krém. A ideálně neusnout dopoledne na pláži. Já zapomněl na opalovací krém a usnul v poledne na pláži, hned druhý den. Další CELÝ DEN jsem byl v posteli. Když jsem nezvracel, tak jsem brečel, protože jsem se nemohl postavit na nohy. Spálil jsem si nárty tak, že jsem nemohl mít ani žabky... 

Když jsem do sebe dostal dostatečný počet léku tišící bolest a popálenou kůži na nohách ošetřil něčím, co mi dali místní (co to bylo, do teď nevím a nemíním po tom pátrat), mohli jsme objevovat svět kolem nás. Na co mi už nestačí slova, to si dovolím ukázat na fotografiích, viz odkaz na video níže. Pokud uvažujete, že byste se do Thajska chtěli vydat, doufám, že pár momentek, které jsme pořídili, Vás přesvědčí o tom, že to místo stojí za to (ale pozor, voda tam sice není studená, ale je taky slaná!).

 

Autor: Petr Kopecký | neděle 11.9.2016 20:11 | karma článku: 18,42 | přečteno: 1439x
  • Další články autora

Petr Kopecký

Když vaří chlap, část druhá

Trochu jsem si s názvem příspěvku „Když vaří chlap, část prvá“ zavařil. Musím totiž napsat část druhou. Naštěstí pár dalších zážitků při MÁLEM SMRTELNÉM vaření kolínek ještě mám. Jestli jste se dlouho nezasmáli, snad pomohu.

13.9.2016 v 19:44 | Karma: 16,15 | Přečteno: 400x | Diskuse| Osobní

Petr Kopecký

Když vaří chlap, část prvá

Každý se někdy spálil. Slunce. Oheň. Žehlička. Vaření. Já se spálil jak na slunci, při žehlení, u ohně a naposledy i díky vaření. Ne, já se nespálil. Já jsem si TO spálil. TO, co obvykle žádný muž nechce vystavovat bolesti. Au.

11.9.2016 v 8:30 | Karma: 19,11 | Přečteno: 642x | Diskuse| Osobní

Petr Kopecký

41 neznámých

Včerejší tragédie boeingu na Ukrajině má 295 obětí z více jak 9 různých států. Nyní je známa národnost 254 pasažérů. Jak je ale možné, že u 41 lidí mají úřady otazník?

18.7.2014 v 10:16 | Karma: 19,19 | Přečteno: 721x | Ostatní

Petr Kopecký

Ne kvotám pro ženy ve vedení firem

Minulý týden přišlo ministerstvo práce a sociálních věcích vedené paní Marksovou-Tominovou opět s myšlenkou podpory zavedení kvót pro zastoupení žen ve vedeních obchodních společností. To je opravdu v moderní době potřeba?

23.6.2014 v 15:30 | Karma: 22,91 | Přečteno: 704x | Diskuse| Společnost

Petr Kopecký

Co nám realitní makléř neřekl

Využit nebo nevyužít služeb realitní kanceláře při koupi bytu? To je nyní otázka, kterou se s partnerem zabýváme po sobotní zkušenosti čím dál tím víc. Na internetu nebo od známých se sice můžete dozvědět spousty různých rad, osobních zkušeností, ať už těch dobrých nebo špatných, ale já si už skoro myslel, že nekorektní jednání je spíše standartem menších, méně známých kancelářích... Ale...

9.6.2014 v 10:30 | Karma: 21,83 | Přečteno: 2139x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu

4. května 2024  7:16

Rusko přechodně zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové...

Španělské ministerstvo se rozhodlo zrušit cenu býčích zápasů. Vyvolalo kritiku

4. května 2024  7:05

Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů. Informoval o tom...

Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády, řekl Fiala

4. května 2024  6:48

Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy mohlo konat další společné jednání české a...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1008x
Autora nenapadá nic, co by o sobě napsal. Až autora napadne, co by o sobě napsal, tak to autor udělá. Zatím to ale autora nenapadlo... Raději si přečtěte něco, co už autor publikoval. Po dvou letech opět usedl ke klávesnici.

Seznam rubrik