Nevydejte doktora Ratha

     Dech Ukrajiny na mě zavanul při zprávě o zatčení dr. Ratha. Od dob Kubiceho zprávy se vývoj posunul od špinavých slov k zatýkání předáků opozice.

     Dr. Rath prošel složitým politickým vývojem od ODS k ČSSD. Zakládal LOK a byl předsedou ČLK. V Paroubkově vládě byl ministrem zdravotnictví. Dnes patří mezi 5 nejvýznamnějších představitelů ČSSD.

     Představa, že by si někde na ulici s někým předával igelitku s 5 miliony je směšná stejně jako představa, že policie u něj našla 7 mil. v krabici od bot. Nepřijatelná je pro mě i představa, že policie půl roku dr. Ratha odposlouchávala a včera šla najisto.

     Poprvé v historii českého státu se využila ústavní výjimka pro zatčení poslance chráněného imunitou. Tady někomu moc záleželo na tom, aby dr. Rath a další osoby skončily ve vazbě.

     Podivným způsobem se na scéně objevila zástupkyně Bradáčová, která sídlí v Ústeckém kraji. Veškeré dění se totiž odehrávalo v kraji středočeském, konkrétně kolem nemocnice na Kladně.

     Bude mnoho lidí, kteří si na dr. Ratha plivnou. Od učitele Gazdíka to člověk očekává, o Kalouskovi nemluvě. Nečekal bych to od komunisty Filipa a překvapuje to od předsedy ČSSD Sobotky. Ten místo aby se Ratha zastal, ihned promluvil o pozastavení členství v ČSSD.

     Michal Hašek se vyjádřil podstatně rozumněji: „Neznám důvod zadržení poslance a hejtmana Davida Ratha. V každém případě věřím, že Policie ČR celou věc nestranně vyšetří a také sdělí veřejnosti informace k celému případu, aby nevznikaly pochybnosti o zneužití policie proti představiteli opozice".

     Dr. Ratha se výrazně zastala jen středočeská ČSSD.

     Poslední záchranou může být nevydání dr. Ratha  poslaneckou sněmovnou. Když si představím opilého Janouška jak děkuje Polici ČR za takový neformální přístup, můj hlas by zněl nevydat.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Jánský | úterý 15.5.2012 15:16 | karma článku: 6,26 | přečteno: 291x
  • Další články autora

Petr Jánský

Fuksa chce odškodnění za vazbu

17.2.2015 v 12:18 | Karma: 6,40

Petr Jánský

Válková škodí

17.2.2015 v 9:33 | Karma: 4,50

Petr Jánský

Pro jistotu

16.2.2015 v 12:45 | Karma: 5,49

Petr Jánský

Babiš na rozcestí

16.2.2015 v 9:03 | Karma: 5,87

Petr Jánský

Platová plichta 2

15.2.2015 v 10:08 | Karma: 4,07