Němcová, Čáslavská, Čvančarová, Le Fay

     Muži po skončení zápasu Sparta Slavie odešli na pivo do restaurace, kde v poklidu zasypávají příkopy. Naopak čtyři ženy popadly rýče a začaly hloubit příkopy nové. Příkopy nenávisti.

      Matka Němcová je z nich nejvýše postavená. Ústavní činitel, který by měl o politice něco vědět. Do inaugurace má v jen dvě možnosti: Buď se omluvit a nebo odejít z funkce.

      Věra Čáslavská přinesla dříví do lesa. Poučovat Zemana o tom, kdo jsou komunisti (když vede ní seděl Svěrák), bylo dokladem o neznalosti, pomýlení, ztrátě soudnosti a zdravého rozumu.

     Jitka Čvančarová ve své fantazii viděla, jak její rytíř vyzve draka Zemana na souboj, tam ho čestně a spravedlivě skolí a ona – princezna – bude zachráněna.

      Mediálně všechny trumfla jistá Elšíková, která si od loňského roku nechá říkat Monika Le Fay. Včera byla u Veselovského, kde na nepřítomného Zemana osobně vylila svůj kyblík špíny (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/213411000370129/).

     Vážení, to stálo za to, to vám musím vyprávět:

     Elšíková: „Volby nebyly demokratické, protože se v nich používaly estébácké metody.“

     Veselovský: Co jsou estébácké metody?
     Elšíková „To se vybírají určité informace s nějakým záměrem, že to nejsou vlastně mylné informace, jsou to cílené informace na zdiskreditaci protivníka.“

     Veselovský: Například?
     Elšíková „Třeba když řeknu: Udělala jsem to proto, že jsem slyšela, že pan Zeman je idiot, který je zdegenerovaný, protože v jeho rodině všichni spolu souloží a jeho babička byla nacistka. Pak řeknu promiňte, já jsem to popletla, jeho babička nebyla nacistka, byla to sudetská Němka. A je vymalováno.“

     Veselovský: To jste slyšela?
     Elšíková: „Ano, Zeman urážel lidi, urážel ženy, urážel šlechtu, urážel sudetské Němce a to je pro mě nepřípustné. Nemyslela jsem, že se dožiju toho, že budu tohle poslouchat v televizi od člověka, který má to drzé čelo, že kandiduje na prezidenta a dokonce se prezidentem stal.“

 

     Škoda, že Veselovský neřekl té studnici bahna a špíny oblíbenou větu Miloše Zemana: Paní, naučte se Ústavu.

     Každá slabší povaha by Elšíkovou okamžitě zažalovala. Ne tak Miloš Zeman. Dobře ví, že by se z Elšíkové stal ženský Smetana. Za svou pravdu by se nechala upálit a kolem by byl jen kouř a smrad.

     Ocenil jsem senátora Drymla, že nepoužil silnějších slov. Jen doufám, že ta ukázka fanatismu Veselovskému stačila a že tu paní jsme viděli poprvé a naposled.  

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Jánský | středa 30.1.2013 11:16 | karma článku: 16,28 | přečteno: 473x
  • Další články autora

Petr Jánský

Fuksa chce odškodnění za vazbu

17.2.2015 v 12:18 | Karma: 6,40

Petr Jánský

Válková škodí

17.2.2015 v 9:33 | Karma: 4,50

Petr Jánský

Pro jistotu

16.2.2015 v 12:45 | Karma: 5,49

Petr Jánský

Babiš na rozcestí

16.2.2015 v 9:03 | Karma: 5,87

Petr Jánský

Platová plichta 2

15.2.2015 v 10:08 | Karma: 4,07