Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zápisník zuřivého Sparťana: Jak si nepodělat zápas a plačky z Bolky.

Výsledek nedělního zápasu s Bolkou vypadá nekompromisně jasně. Ale kdo viděl, ví, že pár minut kolem nás kroužil typický sparťanský infarkťák. Ale uf! Všechno dobrý. Parádní góly a dvacet minut i toužebně očekávaná dominance.

Po hubeňourovi v Příbrami jsme jsme na Letný přivítali sympatickou Boleslav. Pokud Jílek po starkovcích mluvil o nějakém posunu a práci, tak my všichni škarohlídové a nenapravitelní pesimisté, jsme považovali Bolku za malý prubířský kámen. Tušili jsme, že pokud neuspějeme (teda za tři body, ne za čistý konto), uvidíme v zimní přestávce malý český personální kolotoč. Jenže.....tentokrát jsme si přihřívali polívčičku úplně zbytečně.

Naši hráči do zápasu vlítli jako utržený ze řetězu a hoši ze "Škodovky" nevěděli kde jim hlava stojí. Borci v rudých dresech hráli fakt nadstandardně. Bez nadsázky jak za starých dobrých časů, ale ještě k tomu přidali moderní drajv a lítali jak čerti na Mikuláše. Boleslaváci z toho byli úplně paf a netušili jak se tomu bránit. Jen zakopávali, ukopávali na poslední chvíli a hlavně faulovali jak diví (což se jim taky pozdějc vymstilo). Já u noťase žasnul, divil se a málem jsem zapomněl polykat. Těch dvacet minut bylo skvostných, jedinečných a já už pomalu viděl Spartu jako mistra ligy 2020/2021! Zejména o Plavšičovi jsem si myslel, že ho hned v pondělí bude draftovat Barcelona! Ale výborně hráli všichni. A ty góly! To bylo pošušňáníčko, to byl balzám na duši. Opravdu si někdy myslím, že kdyby jsme Haška trochu nabušili steroidama a kapánek ho povytáhli, tak z něj bude nejlepší útočník nejen v naší lize. Přehled a šikovnost mu nechybí. Rozhodně, když se rozdávala, šel si určitě dvakrát. Což se třeba o Tettehovi říct nedá, ale v jeho případě všechno dočasu. Páč jsem četl i takový hlášky, že ho někteří ligoví trenéři považují za nedobroušený klenot s velkou budoucností v Premiere League. No, fantazii se meze nekladou a co není může být. A že jsem k tomu skeptický, vůbec nic neznamená. Každopádně v neděli se snažil, neměl ten svůj pesimisticky věčně unavený kukuč a dal góla! No konečně, řeklo by se.

Výborný výkon, po několika mizerných, tentokrát odvedl kreativec v rudém dresu Kanga. Minule jsem psal o jeho poklesu formy. Ale musím to poopravit. Myslím, že u něj je to jenom o chuti. Když mu fotbal "chutná" dokáže zahrát jako pánbůh. Když však nemá den, nepomůže nic. Proti Bolce ten den měl a klucí města škodovek jen valili oči. No, někteří z těch, co ho na Letný už popravili, asi taky. Jo, umí....když chce. A to bude právě asi rozhodovat, zda novou smlouvu ve Spartě dostane, nebo ne. Vůbec nezávidím Rosovi, který to má na starosti. Hyn se hukáže, jaký je to manažer. Jenže mu to může být prd platný, když si Kangič postaví hlavu a bude chtít pryč. A že takový hlášky jdou o tom žádná. No, já bych se nedivil. Pak se modleme, aby se brzy uzdravil Bořek, jinak jsme ve středu zálohy trochu jaloví. Ale nemalujme hned Tvrdíka na zeď, třeba to dobře dopadne. Ale že se TR10 zapotí (páč Kanga není jediný, komu smlouva končí). Tak abychom měli s kým tu Spartu obrozovat.

Jestliže tedy dvacet minut bylo parádních, tak poté, zejména po vyrovnání na 2:2, jsem zase lámal nad klukama hůl. Proč proboha nemůžeme takhle hrát celý zápas? Nebo aspoň osmdesát minut? To bude otázka na Jílka. A odpovědi, že jsme to odpracovali a ukázali charakter nebrat. Jestliže umíme dvacet minut mačkat Bolku jako citrón, tak proč ji nevylisovat úplně? Proč je necháme srovnat? To mi hlava nebere. V tomhle případě bych se vážně přimlouval za to, aby už konečně Dočkal hrál. Protože si myslím, že týmu chybí vůdce. A i když Bořek už asi nebude co dřív, pořád má respekt. Ale řešení na věčné časy to není. 

Takže zbytek mančaftu: jo hoši dobrý, i po vyrovnání jsme jim dávali co proto (i když už ne tak jako prvních dvacet minut) a hlavně jsme se nepodělali a dotáhli utkání do přesvědčivého vítězství. Za mě výborně (teda s mínusem).

Na závěr jsem si nechal boleslavské plačky. Bolka je mi stále sympatická, i když už mnohem míň. Ligový kluby si zvykly, že Sparta je porazitelná, mnohdy i slabá a bez sebevědomí (jo, holt asi nutná fáze přestavby). Že se s ní dají dělat body a to i v Generali Aréně. Takže když to vyjde, září borci sice štěstím, ale zároveň dodávají, že Sparta už nic neznamená, takže nebodovat s ní by byl vlastně neúspěch. Jenže, když je to naopak a Sparta je porazí, začnou bulet, že rozhodčí, var i počasí se proti nim spiklo, proto nemohli vyhrát. Kdo viděl pozápasový rozhovor s trenérem Boleslavi, musel mít vážné obavy o jeho duševní zdraví. To samé Budínský a Matěják (a to je můj oblíbenec!) - bú, bú, Spartě pomohli rozhodčí. A co si takhle zamést před vlastním prahem, co? A klídek a nohy v teple, páč už mrzne.

A takhle to vidím já. Mějte hezkej tejden.

 

Autor: Petr Horký | pondělí 9.12.2019 18:52 | karma článku: 13,76 | přečteno: 364x
  • Další články autora

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: Sparťanská kodaňská účelovka.

Day "D", kdy Sparta vstoupila do letošní EL nezůstane navždy zapsán zlatým písmem do dějin českého (neřkuli světového) fotbalu. Úplně všeho bylo pomálu, oči sem tam bolely, ale cíle bylo dosaženo. A účel, jak známo, světí kde co.

18.9.2021 v 12:37 | Karma: 25,31 | Přečteno: 2004x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: A nechlastejte tolik na tý Letný!

Porážka v Plzni byla tak jasná, jako facka za bílého dne. Mnozí ji očekávali, navzdory optimistickým prognózám. Sparta poprvé v lize narazila na kvalitu a opět selhala. Nejenom nadšení, i plzeňská výborná hra jasně dominovaly.

12.9.2021 v 15:12 | Karma: 17,72 | Přečteno: 515x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: Někdy průšvih, jindy nová výzva. Jak se to hodí.

Čtvrtek definitivně postavil několik českých klubů před hotovou věc. Nikdy nemusí být všechno tak, jak si přejete. A někdy se i novináři mohou mýlit. Mýliti je sice lidské, ovšem i sebepřehnaný optimismus ještě neznamená úspěch.

27.8.2021 v 23:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 377x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: A na Letné dál mluvíme o titulu? A není to nehoráznost?

Vrba se svým týmem v sobotu v Ďolíčku předvedl všechny neduhy týmu, které ho (ne)opravňují k hrdému hlásení se o titul. Sparta byla skoro k poražení. Rozdíl mezi evropsky ambiciózním týmem a průměrem ligy nepatrný, vlastně žádný.

15.8.2021 v 14:33 | Karma: 15,81 | Přečteno: 352x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: Pohárová ostuda! A plkejte si co chcete!

Začala to Sparta, Slávie pokračovala a zbytek to dodělal. Řeč je o "úspěšném" týdnu v pohárové Evropě. Nejen, že se nikdo z našich zástupců ani mžikem oka nezastyděl, ale ještě mluví o odhodlání postoupit. Ostatně, o čem jiném.

9.8.2021 v 12:34 | Karma: 40,35 | Přečteno: 6628x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik