Zápisník zuřivého Sparťana: Dávám Jílkovi dva, maximálně tři roky!

Týden s týdnem se sešel a sparťanský fanoušci se konečně dočkali. Po obvyklým moři spekulací a fantasmagorickej přání z rodu nemožnejch, nám konečně odtajnili jméno novýho kouče. Toho, co nás má zase vytáhnout ke světlejm zítřkům.

Teda ne že by Jílek nebyl neočekávanej, to zase ne. Ty další kandidáti byli opravdu z říše zbožnejch a nebo úplně blbejch přání. Třeba Vrba, to myslel vážně někdo vážně? Proč by na nabídku Sparty kejval, když má v Plzni svý jistý a uctívaj ho tam pomalu jako božstvo. A propos, zatím to na štacích mimo Plzeň zase taková sláva nebyla. Nebo Hašan, teda Ivan. Ten je sice taky u části sparťanský veřejnosti zbožštělej, ale jenom u části. Ta druhá mu předhazuje, že se na dlouhý roky zakopal do písku Arabskýho poloostrova, kde se zrovna trend světovýho fotbalu neudává. A taky leží v žaludku Křetínskýmu, což bylo rozhodující. Slovenský kandidáti byli určitě zajímavý, ale tolik času na vzájemný oťukávání se s nima zase Rosa neměl. Takže potom byl Jílek jasná volba.

Možná jsme některý z nás tajně snili o Holoubkovi, kterej na Slováči odváděl dobrou práci a byl by to z hlediska progresivity a věku trenér budoucnosti, ale tolik času si přece jen na Letný nedávaj. A dost možná i on leží někomu v žaludku. Takže Holub míří do Liberce (odkud ho před nedávnem vyhnali svinským krokem) a my teda začneme s Jílkem.

Což o to, s Olomoucí hrál docela svižnej fotbal. Mohla se o tom přesvědčit třeba i Sevilla, který kluci olomoucký pod Jílkem dávali slušnej čoud. A hrál to s mladejma klukama, který dokázal nahecovat a připravit. V lize to zase taková ukrutná sláva nebyla, teda výsledkově, ale jinak si Sigma pod Jílkem stále zachovávala svoji herní tvář. 

Ovšem situace na Letný bude pro něho trošku jiná. V Olmíku si to nejdřív odbyl právě u těch mladejch, který si pak natahal do ligy. Ty kluky znal a tušil co v nich dříme. Věděl, co s nima může hrát. Ve Spartě na něj čeká různorodá banda mládí, talentu, ale taky nezkušenosti a průměráků bez talentu. Teda nepočítám ty, co k nám teď přišli (a doufám, že byli už s Jílkem konzultovaný), páč ty maj na Letný zatím ještě nepopsanej list. Z tohodle mixu si bude muset Jílek poskládat novej tým, kterej naplní představy nejen fanoušků a Rosy, ale i vedení. A tam možná bude problém.

Rosa chce budovat perspektivní tým s jasným rukopisem a herním stylem. Fanoušek by k tomu chtěl i titul a vedení chce především prachy z Champions League. Co si budeme povídat, po těch stamiliónech, který už ve Spartě Křetínskej utopil, by se ňáká kačka zpátky šikla. Ale nic nejde na povel. Z toho bahna, do kterýho se Sparta dostala (teda do kterýho ji dostalo sparťanský vedení), se vyškrabat nebude lehký a chce to čas. Na voko ho Jílek dostal, má smlouvu na tři roky. Ale všichni víme, že smlouva je jen kus papíru a pro Křetínskýho není problém platit dalšího vyhozenýho trenéra.

A takhle to vidím já. Mějte hezkej tejden.

 

 

Autor: Petr Horký | pondělí 3.6.2019 14:07 | karma článku: 8,32 | přečteno: 346x