Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zápisník zuřivého Sparťana: Bohemko, (ne)fňukej!

Po neslaných, nemastných, ale hlavně průměrných Teplicích, jsme v Ďolíčku zdolali i Bohemku. Ovšem v triku propoceném a s pomocí VAru. Náš výkon byl vcelku nudný a nezáživný, klokanům stačilo dlouhou dobu jen bránit. A pak VAR!

Liga dál pádí v kvapíkovém tempu k nadstavbě. Slabší kusy odpadají (za halasného pokřiku, že bohatí mají výhodu) a jeden aby seděl před televizí pomalu každý den, když chce všechno vidět. Tedy pokud je něco ke koukání. Například naše výkony mají skoro sestupnou tendenci. A nebo lépe, houpají se jako na houpačce. Po trapném výkonu proti Plzni, přišel výtečný druhý poločas s Karvinou (proč až druhý vědí jen na Letné), jakési povinné vítězství na "bez chuti a bez zápachu" Teplicemi a konečně úporná bitva s klokany, kteří jako chuťovku sobotního večera naservírovali tvrdou obranu, za kterou by se nemusel stydět ani prešovský beton. Jak podlé, leč účinné.

Ano, fotbal to nebyl ke koukání. Fotbal nepobavil a legenda Bohemians, filigránský technik a vyznavač české uličky Tonda Panenka (ano ten s tou plachetnicí - pro ty mladší), se možná ani nekoukal. Jenže Klusáčkova taktika byla více než účinná a naši kreativci v záloze si s ní nevěděli rady. Bohemka spoléhala, tak jako v zápase se Slávií, na urputnou obranu a děj se vůli boží. Že se snad někdo v nějaké náhodné skrumáži trefí za Hečova záda. Což o to, vymyšlené to měli dobře (pominu-li, že fotbalový labužník zapláče - leč účel světí prostředky), ale zapomněli, že jejich kanonýr sedí na tribuně. No ano! Pulkrab, bohemácké útočné eso, v Ďolíčku hostuje právě ze Sparty. A aby její hráči na hostování náhodou neměli choutky se ukázat, ošetří se to ve smlouvě a hráč tak nesmí proti nám nastoupit. Jak podlé, leč účinné (no, tento český úzus pochopí asi zase jenom Češi). Ale ani on by asi při tom tuhnoucím betonku neměl moc šancí něco předvést.

To nic nemění na tom, že naše záloha se rafajícími klokany měla vypořádat daleko lépe, tedy daleko kreativněji. Co po celý zápas chybělo, byla rychlost a náběhy za obranu. To jediné totiž, a všichni kdo fotbal hráli mi to jistě potvrdí, na takové catenaccio platí. Či-li rychlonožky by museli rozkmitat své nohy a chodit neustále do sprintu a tvůrci hry by museli mít neustále hlavinku nahoře a dávat jim ty správné balóny. Dvacetkrát se to nepodaří, po jedenadvacáté to tam třeba spadne. Jenže, to se v sobotu vůbec nedělo. Naši rychlíci byli buď líní, nebo dobře bránění a Dočkal už má svoje limity (nepsal jsem to už minule?). Nevykouzlil totiž vůbec nic. Kanga se zase spíše než vepředu pohyboval před stopery, odkud se kolmice dávají těžko. Přesto byl lepší než náš zachránce, který však bude mít možnost nás o svých kvalitách ještě přesvědčit, na rozdíl od Kangy, který se v létě bude z Letné pakovat.

Ano, je těžké hrát proti soupeři, který rezignuje na útok a chce jen bránit (ačkoliv dobře). To ale není žádné nóvum, ti papírově "slabší" chtějí vždycky ty "silné" přečůrat a urvat s nimi překvapivé body. Nejsem si sice jistý, zda to "silné" platí i o současné Spartě, ale každopádně proti nám tak Bohemka hrála. Ačkoliv před výkopem vedla silácké řeči o tom, že si na nás věří. Nebudu tedy polemizovat o víře a jen zkonstatuji, že zvolenou taktikou nás přiváděli ke křeči. I proto, že jsme v útoku byli značně rozpačití a pomalí. Za mě nikdo z naší ofenzivy nemá absolutorium. Ani supertalent Hložek a nová star Karlsson.

Klokanům se dlouho dařilo naplňovat pozápasové rozhovory o typicky remízovém zápase. Dokonce, když Kotal vystřídal úplně nulového Kozáka a do vápna najednou začaly létat centry, které teď neměl kdo hlavičkovat, zapochyboval jsem o trenérově kompetenci. Ale věř a víra tvá...no však to znáte. Prostě tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až tu chybu někdo udělá. Prostě Bohemce se její taktika nevyplatila a chybu udělala. Tedy po pravdě řečeno, chybu udělal pomezní. A to takovou, že by zasloužil nadobro vylít z ligy, odebrat mu řidičák, dát bílou hůlku a vodícího psa. To že byl ofsajd? Být klokany, tak mu ten praporek nacpu do....chřtánu. A ačkoliv i malé fotbaliště ví, že se hraje dokud rozhodčí nezapíská, on vás takový praporek nahoře dokáže znejistit. Nebo uspokojit, že je to v suchu, i když i obráncům Bohemky muselo být jasné, že se o žádný ofsajd nejedná. A tak VAR a tři body na Letnou. Ale měli jsme vážně kliku.

A takhle to vidím já! Mějte hezký týden a roušky už snad ne.

Autor: Petr Horký | neděle 7.6.2020 15:28 | karma článku: 12,84 | přečteno: 331x
  • Další články autora

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: Sparťanská kodaňská účelovka.

Day "D", kdy Sparta vstoupila do letošní EL nezůstane navždy zapsán zlatým písmem do dějin českého (neřkuli světového) fotbalu. Úplně všeho bylo pomálu, oči sem tam bolely, ale cíle bylo dosaženo. A účel, jak známo, světí kde co.

18.9.2021 v 12:37 | Karma: 25,31 | Přečteno: 2004x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: A nechlastejte tolik na tý Letný!

Porážka v Plzni byla tak jasná, jako facka za bílého dne. Mnozí ji očekávali, navzdory optimistickým prognózám. Sparta poprvé v lize narazila na kvalitu a opět selhala. Nejenom nadšení, i plzeňská výborná hra jasně dominovaly.

12.9.2021 v 15:12 | Karma: 17,72 | Přečteno: 515x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: Někdy průšvih, jindy nová výzva. Jak se to hodí.

Čtvrtek definitivně postavil několik českých klubů před hotovou věc. Nikdy nemusí být všechno tak, jak si přejete. A někdy se i novináři mohou mýlit. Mýliti je sice lidské, ovšem i sebepřehnaný optimismus ještě neznamená úspěch.

27.8.2021 v 23:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 377x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: A na Letné dál mluvíme o titulu? A není to nehoráznost?

Vrba se svým týmem v sobotu v Ďolíčku předvedl všechny neduhy týmu, které ho (ne)opravňují k hrdému hlásení se o titul. Sparta byla skoro k poražení. Rozdíl mezi evropsky ambiciózním týmem a průměrem ligy nepatrný, vlastně žádný.

15.8.2021 v 14:33 | Karma: 15,81 | Přečteno: 352x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: Pohárová ostuda! A plkejte si co chcete!

Začala to Sparta, Slávie pokračovala a zbytek to dodělal. Řeč je o "úspěšném" týdnu v pohárové Evropě. Nejen, že se nikdo z našich zástupců ani mžikem oka nezastyděl, ale ještě mluví o odhodlání postoupit. Ostatně, o čem jiném.

9.8.2021 v 12:34 | Karma: 40,35 | Přečteno: 6628x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

Tlaková níže přinese mírné ochlazení. O víkendu bude oblačno, přijdou i bouřky

2. května 2024  6:54

Přímý přenos Silný vítr a nebezpečí vzniku požáru na vybraných místech v Česku hrozí ještě ve čtvrtek, výstrahy...

USA uvalily nové sankce na stovky subjektů. V Rusku, Číně i na Slovensku

2. května 2024  6:49

Spojené státy americké uvalily nové sankce na stovky osob a právnických subjektů. Souvisejí hlavně...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik