Ukradený notebook

Mohla by to být vtipná historka ze života s dobrým koncem, zlo po zásluze potrestáno a dobro si vybírá svůj díl štěstí. Ukradený drahý notebook si jeho majitel našel sám a ohlásil to na policii. Ta však nekonala.

Příběh tedy nemá dobrý, ale spíše absurdní konec. Okradený se sám stal obžalovaným a musí zaplatit nemalé odškodnění. Zažalovali ho ti, kteří notebook nejspíše neukradli, ale používali ho. Zřejmě ho koupili v dobré víře, tedy v dobré víře v super lacinou cenu za takhle ,,nadupaný'' notebook. Příležitost, která se nemusí opakovat, ačkoliv nízká cena je podezřelá. A říká se, příležitost dělá zloděje.

Bohužel pro ně  natrefili na notebook IT specialisty, pro kterého nebyl problém ho vystopovat. A tady je kámen úrazu a důvod IT specialistovi smůly. S malou předehrou: o vystopovaném notebooku nejdříve informoval policii, dokonce dvakrát, ta však nepomáhala a nechránila. Vzal tedy spravedlnost do svých rukou a ,,uživatelské'' dvojici jeho notebooku dopřál popularitu na síti. A to v intencích Velkého Bratra. To byla chyba a ,,uživatelská'' dvojice milého IT specialistu zažalovala u soudu. A ten jí dal, přesně v duchu soudkyní vyloženého zákona, za pravdu. IT specialista tak musí platit částku několikanásobně převyšující hodnotu notebooku. Ačkoli sám okradený, teď stojí na druhé straně barikády, tedy na lavici obžalovaných.

Pointa? Rozhodnutí soudu v Čechách bývají ne(před)vídatelná a policie je (ne)schopná. Vyložte si, jak se vám hodí. A obžalovaný ,,ajťák'' může policii skočit na záda. To totiž, opět podle rozhodnutí soudu, není trestné.

Autor: Petr Horký | sobota 30.4.2016 2:49 | karma článku: 29,48 | přečteno: 898x