Jarosław Kaczyński: Průzkumy jsou zfalšované

Polský premiér Jarosław Kaczyński se poslední den předvolební kampaně snaží získat co největší počet voličů. Své příznivce, od kterých dnes dostává nebývalé množství pozdravů, květin a darů, se snaží povzbudit a stupňuje svou do této chvíle již dost agresivní rétoriku. „Máme velkou šanci na vítězství, průzkumy jsou zfalšované“, řekl dnes v Dolním Slezsku.

Současný polský premiér Jarosław Kaczyński (PiS)

„Používají starý trik – falešné předvolební průzkumy“, hřímal dnes ve Vratislavi. Premiér Kaczyński také přesvědčoval, že vítězství PiS je nutné, aby se Polsko ochránilo před korupcí, „která dnes klepe na dveře“.

 

S vervou se tak pustil do svých politických protivníků. Připomněl také korupční skandál bývalé poslankyně PO Beaty Sawické. „To není věc jednoho člověka, nejde jen o zdravotnictví. To je názor těch pánů a paní na Polsko, na polskou politiku“, prohlásil polský premiér.

 

 Podle posledních průzkumů bude v neděli největší opoziční stranu Občanskou platformu (PO) volit 44 procent voličů. Vládní Právo a spravedlnost (PiS) má v preferencích 33 procentní podporu.

Autor: Petr Harazím | pátek 19.10.2007 15:26 | karma článku: 12,30 | přečteno: 891x