Jak se Putin zostudí

Pokud si někdo myslí, že sestřelený letoun zastaví ruskou agresi, tak se hluboce mýlí. Putin si udělá pauzu na maximálně 3 – 4 dny.

Vše, co budou dnes a zítra říkat ruská média, jsou nesmysly určené pro místní zombie obyvatelstvo s vymytými mozky. Vše, co říká oficiální Kreml, jsou úplně stejné blbosti, na které není třeba obracet pozornost. Rusové budou dokola papouškovat pořád to samé – ukrajinská armáda (Pravý sektor) sestřelila malajsijské letadlo, aby očernila Ruskou federaci a spolu s ní i Doněckou lidovou republiku a Luhanskou lidovou republiku.

Co bude říkat svět je také jasné. USA si budou stát za tím, že to udělalo Rusko pomocí svých teroristů. Evropa společně s nejvíce postiženými Nizozemci bude naléhat, aby se provedlo všestranné a objektivní vyšetřování. Připomínám, že všestranné a objektivní vyšetřování letecké tragédie, při které v roce 2010 zahynul prezident Kaczyński a další představitelé polské politické a duchovní elity, nebylo dosud ukončeno. A to prošly již 4 roky. Putin moc dobře ví, že potřebuje protahovat čas. A navíc potřebuje z území Ukrajiny uklidit své raketové systémy BUK. A nebo naopak je tam zatím schovat. Zatím. Soudě podle  všech informací vybere druhou možnost, nebo zase nějací dobráci vyloží něco na internetu.

To ale neznamená, že karavany s ruskými vojáky přestanou přecházet hranici s Ukrajinou. Možná dnes v noci nepřecházeli. Ale zítra na sto procent opět začnou proudit, protože bez nich zdechnou neexistující Doněcká lidová republika (DNR) a Luhanská lidová republika (LNR). Letadlo malajsijských aerolinek a jeho příběh si budou žít po svém. A válka také. Proč? Protože Putin nevěří, že EU proti Rusku zavede reálné ekonomické sankce. On věří v něco jiného. V to, že premiér například Rakouska řekne, že je třeba vše analyzovat a nelze vinit Rusy z toho, že nebylo provedeno vyšetřování. A jeho podpoří premiér Kypru nebo Slovenska… A Merklová, Hollande a další řečníci to spolknou. Práve tak myslí Putin. A bohužel má pravdu. Jeho hlavním úkolem teď bude opakovat frázi „Není kam spěchat“. A právě tato fráze je náš hlavní nepřítel.

Co by měla udělat Ukrajina? Musí udělat vše pro to, aby se vyšetřování konalo co nejrychleji. A v tom ji podpoří USA. Také by měla přesvědčit Nizozemsko, aby zaujalo tvrdou pozici. Současně s tím je třeba všem světovým médiím (včetně asijských) ukázat, co se dnes děje na Donbasu i díky letadlu sestřeleném Rusy. A to je třeba udělat ihned, začít s tím teď a neodkládat to. Protože zítra už může být pozdě. Protože Rusové už začali psát své bludy.

A v neposlední řadě bude třeba bojovat a hlasitě informovat o ruských vojácích, kteří bojují na straně teroristů a pomáhají jim. Hlavním úkolem pro Ukrajinu bude v průběhu nejbližších dvou týdnů přesvědčit Evropu, aby uvalila ekonomické sankce na Rusko.

Pár faktů ze včerejšího dne

               

                Autor: Petr Harazím | pátek 18.7.2014 12:37 | karma článku: 27,23 | přečteno: 1747x