JZ

Zasloužená karma Já také nechci válku a přeji Ukrajincům mír. Toho však nelze dosáhnout ústupováním agresorům v tomto případě Putinovi. S Putinem stejně jako dříve s Hitlerem nejsou mírová jednání možná. Toho, kdo to nechápe, je mi líto.

AK

Nyní jsme členy Evropské unie, k jejímž nejvyšším hodnotám patří zachování trvalého míru. Jsme rovněž členy NATO, výhradně obranného sdružení, jehož hranice se mezitím posunuly o více než tisíc kilometrů na východ. Armády zemí Aliance cvičené za účelem obrany nyní stojí 600 km od Moskvy a 160 km od Petrohradu. V případě Ukrajiny zatím nevyšel pokus posunout je o dalších tisíc kilometrů blíže k Moskvě v jižním směru.

Nic proti tomu, je potěšitelné, že se tábor míru a kapitalismu tak utěšeně rozrůstá. Je ale nepochopitelné, pokud se i přesto cítíme stále více ohroženi. Cítíme se ohroženi zemí, která nedovede po dvou letech bojů zpacifikovat ani Charkov ležící pár kilometrů od jejích hranic. Zpacifikovat ho v míře, v jaké Spojené státy zpacifikovaly irácká města poté, co usoudily, že míru a demokracii prospěje opětovně zařadit Irák na seznam teroristických států.

MD

výhradně obranného sdružení, jehož hranice se mezitím posunuly o více než tisíc kilometrů na východ...ano, posunuly, protože si to tak obyvatelé napr ČR, Polska a Pobaltí přáli (mj díky zkušenostem,které se sovětskou/ruskou kuratelou měli). Co je na tom dle Vás divné?A ono NATO i nejakym sebemensim naznakem behem tech 20ti let napt. ten 160 km lezici Petrohrad ohrozilo ?

JN

J42o87s56e67f 46N66i38k95l

1. 5. 2024 14:37

Pane publicisto a novináři, kterého zajímá každodenní dění v naší zemi i ve světě, který události kriticky reflektuje ve svých četných blozích či komentářích, dobře jste to napsal, leč jste řekl zatím jen to "B", to "A" (zhruba od roku 2008) jste nějak vynechal a přeskočil. Vás nezajímají okolnosti a příčiny, které přešly v tuto agresi?

JZ

Jistě, již v roce 2008 vykřikoval Putin, že Ukrajina do NATO nevstoupí a když tak, jedině bez Krymu a východu země.

JB

J34a94n 53B18a63r23t93o52ň

2. 5. 2024 10:24

co říci - až bude Rus v Kyjevě - to se pak mírová smlouva uzavře raz dva

  • Počet článků 8
  • Celková karma 18,78
  • Průměrná čtenost 708x
Jsem novinář a publicista, kterého zajímá každodenní dění v naší zemi i ve světě. Tyto události pak kriticky reflektuji ve svých četných blozích či komentářích.

Seznam rubrik