Proč neanektujeme nějaká území také my?

V souvislosti s anexí Krymu Ruskem mě napadlo, proč my Češi zase sedíme za pecí a neanektujeme nějaká území také.

Já sice vím, že by se něco podobného v našem století dít už nemělo, ale když to v klidu dělají jiní. Naši zemi postihla kdysi podobná záležitost a záminka byla tehdy v podstatě úplně stejná. A tehdy také pro nás nikdo nehnul ani prstem.

Máme na to určitě kapacity. A EU a USA s tím stejně nic neudělá. Maximálně proběhne pár telefonátů typu: „Bu bu.“ A to bude všechno. EU si neohrozí svojí ekonomickou situaci a USA má zachraňování demokracií také plné zuby. Co takhle Chorvatsko? Češi tam hodně jezdí a v letních měsících se můžeme vymluvit, že je tam hodně našich spoluobčanů, které musíme ochránit. Podobně se mohou chovat ostatní státy, a trochu překreslíme mapu světa.

Připadá Vám něco na této myšlence nesmyslné? Pakliže ne, trochu jí rozvinu. Dobré pušky na to máme, například CZ 805 Bren, a když je dáme do rukou pěkným holkám, Ti Chorvati se určitě bránit nebudou.

Ostatně vyjádření současného a bývalého prezidenta a předsedy současné vlády tomu všemu dávají zapravdu. Na Krymu a na Ukrajině se zas tak mnoho podle nich neděje. Skoro jako bych slyšel, že tam nějací studenti zbytečně stávkují a že by se měli vrátit do škol a ostatní do práce. Nepřipomíná Vám to něco?

Nakonec, proč my si tady v Parlamentu neodhlasujeme, že se připojujeme ke Švýcarsku? Ostatní svět si opět rozděluje svéry vlivu a my opět neděláme nic. Dobře, poslali jsme pár letadel pro ty zmasakrované demonstranty. To je chvályhodné.

Autor: Petr Dolejš Koch | pátek 7.3.2014 11:15 | karma článku: 12,32 | přečteno: 928x