Holky Instagramky.

Asi jsme všichni zaznamenali v médiích zpověď údajně jedné z nejpopulárnějších instagramových celebrit, australské modelky, vystupující na sociálních sítích pod jménem Essena O’Neill.  

Ta ve své zpovědi uvedla; jak uvedené fotky opravdu vznikají a jak se při nich trápí, jak je nešťastná z toho, že za to bere peníze apod. Určitě vám to neuniklo. Nebudu se opakovat.
www.instagram.com/essenaoneillJejí profil už nehledejte, naopak vzniklo spousty falešných, takže jak to všechno je, už se asi nedozvíme. Takže co média neuvedla správně. Možná je superhvězdou na sociálních sítích, ale do „normální modelky" má opravdu hodně daleko.
Skutečné modelky především fotí módu jako modelky, nebo ji předvádějí na přehlídkových molech jako modelky a vedle toho se prezentují na sociálních sítích opět kupodivu jako modelky. Tu lépe tu hůře, podle toho jak to která modelka umí, popřípadě neumí, či jak má za sebou velký štáb lidí, když to neumí.
Ale většinou jsou ty nejmladší v tom hodně šikovné a dovedou si to většinou obstarat samy. Ukazují tam svoji aktuální práci, co právě fotí, co právě předvádějí na přehlídce, ve které šatně jim dělají make-up nebo vlasy, nebo co právě dělají v reálném životě, co jí, s kým kde jsou, s kterou kamarádkou či kolegyní modelkou kde a co nakupují, s kým aktuálně chodí, ale určitě netráví hodiny a hodiny času aranžováním svých fotek.
Prostě napráskají pár fotek, rychlá konzultace s kamarádkou která fotografie je nejlepší, doplnit pár hastagů a šup s tím na Instagram. Ale určitě kvůli jedné fotografii nezatahují dvě hodiny břicho, protože stejně žádné nemají, jak dojemně líčí ona hvězda Instagramu.
Naopak znám jednu modelku, která má jenom instagramový profil a tvrdošíjně odmítá si založit Facebookový profil, protože jak mi sama sdělila už je dost závislá na Instagramu a nechce si přidělávat další. Příspěvků tedy svých obrázků má asi (160), sleduje jí asi (570) a ona sleduje asi (500). Tedy žádný extrém, ale slušný průměr na českou modelku.
Ano, většina módních serverů působí převážně také na sociálních sítích, na Facebooku a na Instagramu, ale třeba ten který produkuji přináší informace o módních návrhářích, přehlídkách, také o modelkách a fotografech a o všech dalších profesích, které se světem módy souvisí. Tedy s oblékáním.
Takže s takovýmto vymyšleným světem nemáme nic společného, přesto bych chtěl trochu upozornit, že vedle virtuálního světa existuje i ten reálný. Ale když je někdo osamělý, nebo by v reálném životě zrovna od svého okolí nezískával body - podle toho jak vypadá, jaké je rasy či vyznání - nechme mu alespoň ten virtuální.

Autor: Petr Dolejš Koch | čtvrtek 5.11.2015 15:44 | karma článku: 8,50 | přečteno: 751x