Co čekáte od komunistky v Hyde parku?

Začnu zprávou z tisku: PRAHA - Poslankyně Marta Semelová (KSČM) v ČT ospravedlňovala komunistické zločiny a zpochybnila vraždu Milady Horákové.

Podle Dušana Makovského ze sdružení ProtiAlt porušila zákon hned ve třech paragrafech. Je poslankyně za své výroky trestně odpovědná?

K tomu stačí jen krátce poznamenat:

Výroky Marty Semelové v Hyde Parku jsou očekávané. Když dáte jakémukoliv populistovi, a komunismus je jeden z populistických komunikačních směrů, tak se nemůžete vůbec divit, že ten propůjčený prostor okamžitě zneužije.

Stačí si vzpomenout na rádoby republikána Miroslava Sládka, který jakmile dostal slovo, už nikoho k němu nepustil, ani moderátora, a buďme rádi, že účastníky debaty jen poprskal a nepoplival.

Marta Semelová, která svým vzhledem připomíná trhovkyni, stejným stylem prodává i svůj produkt. Komunismus. Sice ne ještě úplně mrtvý směr, ten ještě v jakýchsi pseudofeudálních podobách přežívá v Severní Koreji a částečně i v Číně. Poslechl jsem si debatu celou, a nemá ani cenu se vyjadřovat k jejím jednotlivým výrokům.

Jenom argumentovat právem na práci a spravedlivou mzdu je směšné. Vím přesně, jaké platy byly v Československé socialistické republice a ve Spolkové republice Německo, kde od roku 1985 žije můj bratr a to srovnání bylo děsivé. Je sice děsivé pro většinu populace ještě dnes, ale alespoň nikdo nešíří lži o tom, že se máme o mnoho lépe.

Ten kdo si tehdy přišel k penězům, byl jen ten, který buď s režimem spolupracoval a to byli téměř nějakou formou všichni, nebo našel cestu, jak režim obejít. Jen někdo se nemusel namočit. Komunisté nebyli nikdo extra, volbu měl každý, téměř celá kulturní obec se nějakým způsobem podílela na těch dnes odsuzovaných seriálech. Protože. Protože nikdo nevěděl, kdy to tady spadne, přestože se vědělo, že to jednou spadne.

Ale je lépe mít takové lidi na očích, než je zahnat do ilegality. V té by sice moc už nic nedokázali, ale myslím, že je dnes už zbytečné je zakazovat.

Takže, pakliže pozvete profesionálního komunistu do jakéhokoliv pořadu, buďte si jisti, že výsledek bude obdobný, jako když si tam pozvete jakéhokoliv jiného -istu. Pokud tedy nepouráží všechny v minulosti a nebude Vám vykládat jenom ten svůj naučený kolovrátek. Třebas hodinový a hlavně o ničem. A na to byli komunisti vždycky experti, vždyť si na to pořídili i vysokou školu.

Autor: Petr Dolejš Koch | úterý 18.2.2014 0:45 | karma článku: 21,40 | přečteno: 944x