Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Soud v Brně dnes posvětí krádež dítěte otci

O účelových obviněních otců z týrání a sexuálního zneužívání dětí se konečně začalo mluvit. Pro osmiletou holčičku z Brna-Vinohrad je však už pozdě. Její dříve pěkný vztah k otci byl již rozvrácen. Je pro ni cizí člověk. Podobně se minulý týden u soudu vyjádřila soudní znalkyně. Dnes před polednem bude vynesen rozsudek. .

O šokujícím případu, pro který již není slabý výraz "pochybení sociálních pracovnic" na místě, se snažím informovat od okamžiku, kdo do něj aktivně ve prospěch matky zasáhla dvojice sociálních pracovnic Marcela Suralová a Tamara Mojžíšová. Tyto dámy pomocí prokázaně smyšleného obvinění z týrání dítěte během roku naprosto rozvrátily vztahy dcery s otcem a téměř zničily doposud fungující komunikaci mezi rodiči.

Zprvu zřejmě pracovním přetížením a nedbalostí, následně zcela úmyslně pokračovaly v činnostech, které jsou v přímém rozporu s:

S § 26 odst. 4 zákona o rodině (právo dítěte na péči obou rodičů), s ustanoveními Listiny základních práv a svobod i Úmluvy o právech dítěte - právo nezletilého na rodičovskou péči (čl. 7 odst. 1 Úmluvy), s právem nezletilého na zachování rodinných svazků s rodičem (čl. 8 odst. 1 Úmluvy),právo rodiče na prvotní odpovědnost za výchovu a vývoj nezletilého (čl. 18 odst. 1 Úmluvy)

Sociální odbor přímo konal proti duchu zákona (359/1999 Sb.), který je alfou a omegou jejich práce. Definuje, co rozumí pojmem sociálně-právní ochrany dětí:

Ochrana práva dítěte na příznivý vývoj a řádnou výchovu. Působení směřující k obnovení narušených funkcí rodiny

Dnes před polednem soud vynese rozsudek a krádež dítěte dokoná. Nikdo si nedělá iluze o tom, jaký výrok bude. Přesto, že několik podrobných šetření policie a soudních znalců jednoznačně týrání vyvrátilo již před půl rokem a lékaři péči otce chválili. Údajnou manipulaci dítěte ze strany otce potvrzuje pouze psycholožka z krizového centra Spondea. Ta proslula vyjádřením, že hodina týdně s tátou dívce stačí. Spondeu si vybrala sama matka. Soud však sérii pochybení a schválností neřeší. Jednání se uskutečnilo v duchu případného postupného rozšíření styku dívky s otcem při soudně dozorované péči duševně nemocné a nezaměstnané matky. Sociální pracovnice před kamerou utekla zadním vchodem...

Spoluprací sociálních pracovnic Tamary Mojžíšové, Marcely Suralové, Aleny Bukovské a Kateřiny Mrkvové z UMČ Brno-Vinohrady, pracovnic Dany Havlíčkové a Dáši Třetinové z odboru kontroly na Magistrátu města Brna, psycholožky krizového centra Spondea paní Kunové a vedoucí z azylového domu sv. Markéty paní Marie Popovské, ale i s vědomím dalších úředníků, kteří více, než zájem dítěte hájí své vlastní židle, byla bezdůvodně nevinná dívka připravena o otce a otec o dceru. Úřednící, kteří měli dívku chránit, jí naopak přivodili strádání a poznamenali její život.

Zmíněné pracovnice, bez vyjímky ženy, spojuje nejen ženská solidarita, ale také bezohlednost, sebejistota a arogance. Policie ani kamer se nebojí. Myslí si, že nedělají nic špatného, protože dělají stále to stejné a stejným způsobem. Kryje jedna druhou. Jednají z pozice síly a beztrestně lžou.  Nezbývá, než se o práva svých dětí hlásit, bojovat za ně. Jsem potěšen, že informace o tomto případu nepřináším už jen já, ale také Česká televize a Prima. Link na pořady Soukromá dramata, zprávy ČT zde a zde. Otec mým prostřednictvím děkuje také všem nelhostejným novinářům z redakce iDnes.

Doufám, že se jako první do případu konečně vloží policie. Falešné obvinění z týrání, zneužívání pravomoci a pozměňování úředních listin jsou ve hře o osud dětí jsou dost pádným argumentem k tomu, aby se zmíněné pracovnice dostaly před soud. To, že jich je tolik, by nás nemělo odradit. Přestaňme tento společenský problém tolerovat. Zůstane jejich skutek bez trestu? Otec boj o dceru nevzdá.


O případu, pro které již není výraz "pochybení sociálních pracovnic" na místě, se snažím informovat od okamžiku, kdo do něj aktivně ve prospěch matky zasáhla dvojice sociálních pracovnic Marcela Suralová a Tamara Mojžíšová. Tyto dámy pomocí smyšleného obvinění z týrání dítěte během roku naprosto rozvrátily vztahy dcery s otcem a téměř zničily doposud fungující komunikaci mezi rodiči. Zprvu zřejmě pracovním přetížením a nedbalostí, následně zcela úmyslně pokračovaly v činnostech, které jsou v přímém rozporu s:
§ 26 odst. 4 zákona o rodině (právo dítěte na péči obou rodičů), s ustanoveními Listiny základních práv a svobod i Úmluvy o právech dítěte - právo nezletilého na rodičovskou péči (čl. 7 odst. 1 Úmluvy), právo nezletilého na zachování rodinných svazků s rodičem (čl. 8 odst. 1 Úmluvy), právo rodiče na prvotní odpovědnost za výchovu a vývoj nezletilého (čl. 18 odst. 1 Úmluvy)
Sociální odbor přímo konal proti duchu zákona (359/1999 Sb.), který je alfou a omegou jejich práce. Definuje, co rozumí pojmem sociálně-právní ochrany dětí.
a) ochrana práva dítěte na příznivý vývoj a řádnou výchovu, ?b) ochrana oprávněných zájmů dítěte, včetně ochrany jeho jmění, ?c) působení směřující k obnovení narušených funkcí rodiny.
Dnes před polednem soud vynese rozsudek a krádež dítěte dokoná. Nikdo si nedělá iluze o tom, jaký bude. Přesto, že několik podrobných šetření policie a soudních znalců jednoznačně týrání vyvrátilo již před půl rokem. Lékaři naopak péči otce chválili. Údajnou manipulaci dítěte ze strany otce potvrzuje pouze psycholožka z krizového centra Spondea. Tuto si vybrala sama matka. Soud však sérii pochybení a schválností neřeší. Jednání se uskutečnilo v duchu případného postupného rozšíření dívky s otcem při soudně dozorované péči matky.
Spoluprací sociálních pracovnic Tamary Mojžíšové, Marcely Suralové, Aleny Bukovské a Kateřiny Mrkvové z UMČ Brno-Vinohrady, pracovnic Dany Havlíčkové a Dáši Třetinové z odboru kontroly na Magistrátu města Brna, psycholožky krizového centra Spondea paní Kunové a vedoucí z azylového domu sv. Markéty paní Marie Popovské, ale i s vědomím dalších úředníků, kteří více, než zájem dítěte hájí své vlastní židle, byla bezdůvodně nevinná dívka připravena o otce a otec o matku.
Zmíněné pracovnice, bez vyjímky ženy, spojuje nejen ženská solidarita, ale také bezohlednost, sebejistota a arogance. Myslí si, že nedělají nic špatného, protože dělají stále to stejné a stejným způsobem. Kryje jedna druhou. Nezbývá, než se o práva svých dětí hlásit, bojovat za ně. Jsem potěšen, že informace o tomto případu nepřináším už jen já, ale také Česká televize a Prima. Doufám, že se jako první do případu konečně vloží policie. Falešné obvinění z týrání, zneužívání pravomoci a pozměňování úředních listin jsou ve hře o osud dětí jsou dost pádným argumentem k tomu, aby se zmíněné pracovnice dostaly před soud. To, že jich je tolik, by nás nemělo odradit.

Autor: Petr Cihlář | středa 19.10.2011 10:24 | karma článku: 29,01 | přečteno: 3066x
  • Další články autora

Petr Cihlář

K svátku jen některých žen (a mužů)

Dnešek překvapivě není svátkem všech žen bez vyjímky, ale je nově i svátkem některých mužů. Je čas to připomenout.

8.3.2016 v 8:48 | Karma: 15,44 | Přečteno: 634x | Diskuse| Ostatní

Petr Cihlář

Ať Německo pošle do boje s IS 500.000 imigrantů

Za Hitlera uprchly před okupací do Ruska a Británie tisíce Francouzů, Čechů, Poláků, Slováků a dalších. Ty pak vytvářely legie a po boku jiných bojovaly za osvobození vlastního území.

22.11.2015 v 14:34 | Karma: 41,26 | Přečteno: 2009x | Diskuse| Ostatní

Petr Cihlář

Proženská politika státu ničí životy mladých žen

Nadržování ženám při svěřování dětí a feminismus vede v důsledku k útrapám žen samotných. Mamánky vychované samotnýmy ženami nikdo za partnera nechce. Ti rozumní se do manželství nehrnou a ti poučení znovu stejnou chybu neudělají.

11.5.2015 v 22:56 | Karma: 29,86 | Přečteno: 1477x | Diskuse| Ostatní

Petr Cihlář

Sedm let střídavky, "odborníkům" navzdory

Takto nějak začala před lety naše střídavá péče. Advokátům navzdory. A navzdory "odborníkům" trvá doposud přesto, že byla nařízená a "z donucení".

27.4.2015 v 12:38 | Karma: 28,91 | Přečteno: 3078x | Diskuse| Ostatní

Petr Cihlář

Ženy brání střídavé péči kvůli alimentům

Muži prý chtějí střídavou péči proto, aby nemuseli platit výživné. Alimenty skutečně se střídavou péčí souvisí, ale jinak. Naopak.

14.6.2014 v 22:39 | Karma: 22,90 | Přečteno: 3065x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  15:56

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10,  aktualizováno  15:48

Neznámý útočník v noci na středu hodil tři zápalné lahve na synagogu v centru Varšavy. Případ...

Zatýkáme migranty pro první vlnu deportací do Rwandy, oznámil Londýn

1. května 2024  15:45

Britská policie ve středu začala se zadržováním migrantů, kteří do Británie přišli nelegálně a byli...