Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Skandál na sociálce Brno - Vinohrady pokračuje

Za upozornění na podivné praktiky brněnského úřadu, při kterých podle mého názoru evidentně dochází k porušování práv dětí, jsem si vysloužil trestní oznámení.

Sociální pracovnice z ÚMČ Brno Vinohrady paní Marcela Suralová s Tamarou Mojžíšovou doporučily odebrat sedmiletou X.Y. otci, který se o ni 4 roky prakticky sám bez připomínek okolí denní péčí staral a svěřit ji nezaměstnané duševně nemocné matce, která si zřejmě snahou získat dceru řešila bytovou otázku. O tomto jsem již psal na přelomu roku v článcích o ukradené holčičce.


Předběžným opatřením byla Lada ze dne na den vytržena od milovaného rodiče a ze známého prostředí, které měla ráda. K předání došlo v ordinaci dětské lékařky za dramatických okolností, kdy matka s babičkou od otce plačící dívku otrhly a doslova odvlekly. Proti postupu sociálky podala okamžitě rozhořčená dětská lékařka stížnost. Matka začala s Ladou okamžitě navštěvovat psychologickou poradnu a změnila dětského lékaře. Otci bylo určeno, že se s dívkoiu smí stýkat pouze 1 hodinu týdně ve Fondu ohrožených dětí za přítomnosti jiných pracovnic.
Copak byl pan Jedlička, otec nezletilé masový pedofilní vrah, aby mu byla dcera odebrána a svěřena takové matce? Ne. Pan Jedlička je montér, který žije spořádaným životem. Do léčebny ještě manželce posílal peníze, aby mohla s dcerou telefonovat.
Co tedy ospravedlňovalo doporučení sociálního odboru k tak tak drastickému zásahu do života dívky? Situace je o to pikantnější, že matka, které byla dívka svěřena byla nezaměstnaná a teprve nedávno získala dočasné bydlení v azylovém domě (opět na doporučení sociálky) za podle mého názoru nestandardních či vylučujících podmínek, tedy, neměla u sebe dítě, měla byt a především - je duševně nemocná. Poslední 4 roky trávila celé měsíce s přestávkami v psychiatrické léčebně kvůli sebepoškozování a sebevražedným pokusům.
Proto se začaly hledat důvody. OSPOD Brno Vinohrady je našel a s problémem se vypořádal svérázně. Ale o tom příště

Předběžným opatřením byla X.Y. ze dne na den vytržena od milovaného rodiče a ze známého prostředí, které měla ráda. K předání došlo v ordinaci dětské lékařky za dramatických okolností, kdy matka s babičkou od otce plačící dívku otrhly a doslova odvlekly. Proti postupu sociálky podala okamžitě rozhořčená dětská lékařka stížnost. Matka začala s X. navštěvovat psychologickou poradnu a změnila dětského lékaře. Otci bylo určeno, že se s dívkou smí stýkat pouze 1 hodinu týdně ve Fondu ohrožených dětí za přítomnosti jiných pracovnic. Ostatní kontakt mu byl zakázán!

Copak byl pan Y., otec nezletilé dívky masový pedofilní vrah, aby mu byla dcera odebrána a svěřena takové matce? Ne. Pan Jedlička je montér, který žije spořádaným životem. Do léčebny ještě manželce posílal peníze, aby mohla s dcerou telefonovat a na jeho péči nebyly stížnosti.

Co tedy ospravedlňovalo doporučení sociálního odboru k tak tak drastickému zásahu do života dívky? Situace je o to pikantnější, že matka, které byla dívka svěřena byla nezaměstnaná a teprve nedávno získala dočasné bydlení v azylovém domě (opět na doporučení sociálky) za podle mého názoru nestandardních či vylučujících podmínek, tedy, neměla u sebe dítě, měla byt a především - je duševně nemocná. Poslední 4 roky trávila celé měsíce s přestávkami v psychiatrické léčebně kvůli sebepoškozování a sebevražedným pokusům. Za zmínku stojí i to, že několik týdnů předtím sama na sociálce do protokolu oznámila, že dívku do výhradní péče nechce!

Proto se začaly hledat důvody. OSPOD Brno - Vinohrady je našel svérázným způsobem.  A jak dopadlo to trestní oznámení? Bylo odloženo. Policie po prostudování spisu konstatovala, že "všechna tvrzení pana Cihláře jsou podložena písemnými zprávami". Ale o tom příště. Zmíním i roli, jakou v případu sehrálo brněnské krizové centrum Spondea. V průběhu dalších měsíců se totiž událo velmi mnoho pozoruhodného.

P.S.

Kdo má zkušenosti s prací zmíněného sociálního odboru, prosím kontaktujte mne. Takové věci se dějí na mnoho sociálních odborech v celé republice. O těchto problémech je třeba psát a upozorňovat na ně. Nečekejme, až věci dojdou tak daleko, jako například u týraného Dominika, Honzíka Rokose nebo Jany Komárkové. Vidíte-li problém, upozorněte na něj. To není udavačství, to je veřejná kontrola úředníků placených z našich daní, kteří mají průhledně, spravedlivě a řádně chránit zájmy našich dětí.

 

Autor: Petr Cihlář | čtvrtek 5.5.2011 8:26 | karma článku: 33,36 | přečteno: 4999x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Rozdíl mezi Samkovou a Schwarzenbergem je Kalousek

Členka TOP 09 Klára Samková má oproti oficiánímu kandidátovi strany Karlu Schwarzenbergovi nespornou výhodu. Neleze Kalouskovi do zadku. .

6.8.2012 v 18:01 | Karma: 21,44 | Přečteno: 1823x | Ostatní

Petr Cihlář

OnaDnes neseriozně o násilí na ženách

Dnešní článek na OnaDnes mne opět nadzvedl ze židle. Každá žena je týraná, dokonce i ta, co si myslí, že není. A pokud není, tak zcela jistě bude. .

6.8.2012 v 9:59 | Karma: 27,52 | Přečteno: 2366x | Ostatní

Petr Cihlář

Výměna manželek - starší za mladší

Ženy často skuhrají, jak je muži mění za mladší a hezčí. Překvapuje mě, jak jim nedochází, že mají v této věci samy velký vliv.

27.7.2012 v 8:19 | Karma: 19,60 | Přečteno: 2416x | Ostatní

Petr Cihlář

Smysl života několika slovy

Je těžké několika slovy napsat, co je smyslem života. Někteří ho však dokáží několika slovy nevědomky naplnit. Diskuse zde

25.7.2012 v 7:03 | Karma: 16,34 | Přečteno: 1449x | Ostatní

Petr Cihlář

Daňheli, kdo není deviant, není český chlap!

Sex s dítětem? Karel Daňhel byl obviněn z pohlavního zneužívání. No a co je na tom neobvyklého?

18.7.2012 v 18:55 | Karma: 29,22 | Přečteno: 2065x | Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...