Skandál na sociálce Brno - Vinohrady pokračuje

Za upozornění na podivné praktiky brněnského úřadu, při kterých podle mého názoru evidentně dochází k porušování práv dětí, jsem si vysloužil trestní oznámení.

Sociální pracovnice z ÚMČ Brno Vinohrady paní Marcela Suralová s Tamarou Mojžíšovou doporučily odebrat sedmiletou X.Y. otci, který se o ni 4 roky prakticky sám bez připomínek okolí denní péčí staral a svěřit ji nezaměstnané duševně nemocné matce, která si zřejmě snahou získat dceru řešila bytovou otázku. O tomto jsem již psal na přelomu roku v článcích o ukradené holčičce.


Předběžným opatřením byla Lada ze dne na den vytržena od milovaného rodiče a ze známého prostředí, které měla ráda. K předání došlo v ordinaci dětské lékařky za dramatických okolností, kdy matka s babičkou od otce plačící dívku otrhly a doslova odvlekly. Proti postupu sociálky podala okamžitě rozhořčená dětská lékařka stížnost. Matka začala s Ladou okamžitě navštěvovat psychologickou poradnu a změnila dětského lékaře. Otci bylo určeno, že se s dívkoiu smí stýkat pouze 1 hodinu týdně ve Fondu ohrožených dětí za přítomnosti jiných pracovnic.
Copak byl pan Jedlička, otec nezletilé masový pedofilní vrah, aby mu byla dcera odebrána a svěřena takové matce? Ne. Pan Jedlička je montér, který žije spořádaným životem. Do léčebny ještě manželce posílal peníze, aby mohla s dcerou telefonovat.
Co tedy ospravedlňovalo doporučení sociálního odboru k tak tak drastickému zásahu do života dívky? Situace je o to pikantnější, že matka, které byla dívka svěřena byla nezaměstnaná a teprve nedávno získala dočasné bydlení v azylovém domě (opět na doporučení sociálky) za podle mého názoru nestandardních či vylučujících podmínek, tedy, neměla u sebe dítě, měla byt a především - je duševně nemocná. Poslední 4 roky trávila celé měsíce s přestávkami v psychiatrické léčebně kvůli sebepoškozování a sebevražedným pokusům.
Proto se začaly hledat důvody. OSPOD Brno Vinohrady je našel a s problémem se vypořádal svérázně. Ale o tom příště

Předběžným opatřením byla X.Y. ze dne na den vytržena od milovaného rodiče a ze známého prostředí, které měla ráda. K předání došlo v ordinaci dětské lékařky za dramatických okolností, kdy matka s babičkou od otce plačící dívku otrhly a doslova odvlekly. Proti postupu sociálky podala okamžitě rozhořčená dětská lékařka stížnost. Matka začala s X. navštěvovat psychologickou poradnu a změnila dětského lékaře. Otci bylo určeno, že se s dívkou smí stýkat pouze 1 hodinu týdně ve Fondu ohrožených dětí za přítomnosti jiných pracovnic. Ostatní kontakt mu byl zakázán!

Copak byl pan Y., otec nezletilé dívky masový pedofilní vrah, aby mu byla dcera odebrána a svěřena takové matce? Ne. Pan Jedlička je montér, který žije spořádaným životem. Do léčebny ještě manželce posílal peníze, aby mohla s dcerou telefonovat a na jeho péči nebyly stížnosti.

Co tedy ospravedlňovalo doporučení sociálního odboru k tak tak drastickému zásahu do života dívky? Situace je o to pikantnější, že matka, které byla dívka svěřena byla nezaměstnaná a teprve nedávno získala dočasné bydlení v azylovém domě (opět na doporučení sociálky) za podle mého názoru nestandardních či vylučujících podmínek, tedy, neměla u sebe dítě, měla byt a především - je duševně nemocná. Poslední 4 roky trávila celé měsíce s přestávkami v psychiatrické léčebně kvůli sebepoškozování a sebevražedným pokusům. Za zmínku stojí i to, že několik týdnů předtím sama na sociálce do protokolu oznámila, že dívku do výhradní péče nechce!

Proto se začaly hledat důvody. OSPOD Brno - Vinohrady je našel svérázným způsobem.  A jak dopadlo to trestní oznámení? Bylo odloženo. Policie po prostudování spisu konstatovala, že "všechna tvrzení pana Cihláře jsou podložena písemnými zprávami". Ale o tom příště. Zmíním i roli, jakou v případu sehrálo brněnské krizové centrum Spondea. V průběhu dalších měsíců se totiž událo velmi mnoho pozoruhodného.

P.S.

Kdo má zkušenosti s prací zmíněného sociálního odboru, prosím kontaktujte mne. Takové věci se dějí na mnoho sociálních odborech v celé republice. O těchto problémech je třeba psát a upozorňovat na ně. Nečekejme, až věci dojdou tak daleko, jako například u týraného Dominika, Honzíka Rokose nebo Jany Komárkové. Vidíte-li problém, upozorněte na něj. To není udavačství, to je veřejná kontrola úředníků placených z našich daní, kteří mají průhledně, spravedlivě a řádně chránit zájmy našich dětí.

 

Autor: Petr Cihlář | čtvrtek 5.5.2011 8:26 | karma článku: 33,36 | přečteno: 4999x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28