Proč by prezident nemohl prodávat odpustky?

Politika není služba veřejnosti, ale živnost. Nejvyšší forma podnikání, kdy můžete být sami sobě současně dodavatelem i odběratelem. Pravidla a ceny si sestavujete na míru, investujete cizí peníze, zodpovědnost nese někdo jiný. .

Ti schopní se rychle dostanou za vodu, za schopnějšími ta voda navíc spláchne stopy a úplně nejschopnější se dokážou obrnit i imunitou. Politika není pro snílky ani slabochy, co nedokážou využít příležitost. Politika je byznys, kšeft. Nákup a prodej. Obchoduje se s informacemi, vlivem, mocí, protislužbami, které jsou také formou peněz. Těžko měřitelných peněz. Zdaněné či nezdaněné, čisté či špinavé. Není v tom rozdíl. Hlavně hodně. Kdo nehraje s ostatními, jde z kola ven.


Ti schopní se rychle dostanou za vodu, za schopnějšími ta voda navíc spláchne stopy a úplně nejschopnější se dokážou obrnit i imunitou. Politika není pro snílky ani slabochy, co nedokážou využít příležitost.
Politika je byznys, kšeft. Nákup a prodej. Obchoduje se s informacemi, vlivem, mocí, protislužbami. Je to forma peněz. Těžko měřitelných peněz. Zdaněné či nezdaněné, čisté či špinavé. Není v tom rozdíl. Kdo nehraje s ostatními, jde z kola ven.
Prezident to ví. Musí v tom být nejlepší, když je prezident. Tuhle hru hrát umí. Hraje s lidmi, které si vybral, podle pravidel, které pro sebe vyložil. Jaký zákon poruší, když udělí podivnou milost? Za svoje názory se nemusí nikomu zpovídat. A když za to letí ještě pečený holub do pusy, tak proč ji neotevřít. Je prostě schopný, že si to tak dokázal zařídit. Jsem na prezidenta pyšný. Nechtěl bych, aby byl pouhým sběratelem propisek. Chci někoho, kdo ostatní předčí. Dokáže ve funkci prokázat schopnosti a vydělat nejvíc ze všech. Pouze peníze jsou měřítkem úspěchu.  Chudý politik by byl jen pro smích. Morálka je pro idealisty.
Pane prezidente, jste otcem české tržní ekonomiky. Zprivatizovat se musí všechno. A obchodovat se musí taky všechno. I spravedlnost. Pokud na ni dosáhnou jen bohatí a úspěšní, bude to pozitivním signálem, abychom se všichni ještě více snažili a rozvíjeli. Příležitost má každý, ať zvítězí jen ti nejschopnější. Není třeba věci skrývat a lhát si v tom, co každý dávno ví. Se spravedlností se obchoduje už dávno. Dělají to policisté, úředníci, soudci, politici, prezident by neměl být vyjímkou.
Čisté a špinavé peníze neexistují. Neexistuje ani korupce. Je to zasloužená odměna za naše schopnosti. Je to významná složka našich příjmů, pro kterou je oficiální plat jen malým přilepšením. Méně dávat a více brát. Nákup a prodej. O tom to je. Když se prodávají zakázky a rozsudky, proč by se nemohly prodávat prezidentské odpustky?

Prezident to ví. Musí v tom být nejlepší, když je prezident. Tuhle hru hrát umí. Hraje s lidmi, které si vybral, podle pravidel, které pro sebe vyložil. Jaký zákon poruší, když udělí podivnou milost? Za svoje názory se nemusí nikomu zpovídat. Také může přijmout dar. Proč ne? Jsem na prezidenta pyšný. Nechtěl bych, aby byl pouhým sběratelem propisek. Chci někoho, kdo ostatní předčí. Z každé šlamastyky vyklouzne, jako úhoř. Dokáže ve funkci prokázat schopnosti a vydělat nejvíc ze všech. Pouze peníze jsou měřítkem úspěchu.  Chudý politik by byl jen pro smích. Morálka je pro idealisty.

Pane Prezidente, jste otcem české tržní ekonomiky. Zprivatizovat se musí všechno. A obchodovat se musí taky všechno. I spravedlnost. Pokud na ni dosáhnou jen bohatí a úspěšní, bude to motivací mladým, aby se ještě více snažili a rozvíjeli. Příležitost má každý. V tom je princip demokracie. Není třeba skrývat to, co každý ví. Se spravedlností se obchoduje dávno. Dělají to policisté, úředníci, soudci, politici, prezident by neměl být vyjímkou.

Čisté a špinavé peníze neexistují. Neexistuje ani korupce. Je to zasloužená odměna za naše schopnosti. Je to významná složka našich příjmů, pro kterou je oficiální plat jen malým přilepšením. Méně dávat a více brát. Nákup a prodej. O tom to je. Když se prodávají zakázky a rozsudky, proč by se nemohly prodávat prezidentské odpustky?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Cihlář | úterý 18.10.2011 6:16 | karma článku: 24,05 | přečteno: 1214x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28