Před volbami se víc krade, ale ..

V den voleb končí období, kdy se politici snaží dostát předvolebním slibům a kdy se s úředníky v obavách o ztrátu koryta udávají. Letos obzvlášť.

 


V den voleb totiž skončilo krátké několikaměsíční období, kdy se alespoň trochu snaží politici dostát předvolebním slibům a kdy se úředníci v obavách o ztrátu koryta udávali. Letos obzvlášť. Díky snižování stavu úředníků byl na ně vyvinut takový tlak, že začali kompromitovat i kolegy z vlastních kandidátek. Politický kanibalismus. Samozřejmě se na poslední chvíli kradlo, uzavíraly se dlouhodobé smlouvy se spřátelenými firmami, rychle se vymýšlelo množství nepotřebných atypických staveb, u kterých lze jen těžko prokázat jejich předražení. Politik se přece musí zajistit i na dobu po volbách.
To nejdůležitější se tedy neodehrává po volbách, kdy se noví politici vymlouvají na seznamování se s úřadem a sliby neplní, protože do voleb je daleko, ale před volbami.
My občané z tohoto předvolebního období máme jen drobky v podobě narychlo zbudovaných  chodníků, laviček a dětských hřišť v našich sídlištích. Ale i tak díky za ně.
Proto mám dobu před volbami rád a těším se na další.

Díky snižování stavu úředníků byl na ně vyvinut takový tlak, že začali kompromitovat i kolegy z vlastních kandidátek. Politický kanibalismus. Samozřejmě se na poslední chvíli kradlo, uzavíraly se dlouhodobé smlouvy se spřátelenými firmami, rychle se vymýšlelo množství nepotřebných atypických staveb, u kterých lze jen těžko prokázat jejich předražení. Politik se přece musí zajistit i na dobu po volbách.

My občané z tohoto předvolebního období máme jen drobnosti v podobě narychlo zbudovaných  chodníků, laviček a dětských hřišť na sídlištích.

Dnes vím, že to nejdůležitější se neodehrává po volbách, kdy se noví politici vymlouvají na seznamování se s úřadem a sliby neplní, protože do voleb je daleko, ale před volbami. Sice se víc krade, ale občas z toho pro nás spadne nějaký ten drobek. Díky za něj. Proto mám dobu před volbami rád a těším se na další.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Cihlář | pondělí 1.11.2010 11:19 | karma článku: 7,79 | přečteno: 1045x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28