Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Politik: S poctivostí nejdál (ne)dojdeš

Kauza z okolí premiéra Nečase začíná u soudů. Tam musíte mluvit pravdu, jinak vám hrozí trest. Ne však, pokud jste v roli žalobce či žalovaného. Pak je lhaní přípustné, či dokonce očekávané! A když se může lhát...

 


U soudu musíte mluvit pravdu, jinak vám hrozí trest. Toto ví každý. Ne každý však ví, že jste-li v roli účastníka řízení, tedy žalobce či žalovaný, žádná sankce za lež vám nehrozí. Advokát vám proto v zájmu vaší věci poradí lhát, až se hory zelenají. Lež? O tom přece práce advokáta je! Nic neriskujete. Čest a poctivost nehrají u dnešních soudů žádnou roli. Tam se chodí pro rozsudek, ne pro spravedlnost. To ostatně tuším prohlásil i bývalý ministr/ministrině spravedlnost. Vědí to i soudci, proto pro ně důkazy mnoho neznamenají. Tvrzení proti tvrzení, koupené protichůdné posudky. Proto rozsudky a "spravedlnost" vypadají tak, jak vypadají. Lhát je beztrestné, očekávané, přirozené a normální.
Proto lžeme. Kvůli prospěchu, neztratit či získat. Proč ne, když můžeme? Přizpůsobili jsme se. Nelže se snad už jen v hospodě u piva. Od každé malé radnice směrem nahoru se to zhoršuje. Čím blíž k vrcholu, tím více peněz a méně lidí. Špička pyramidy je už docela úzká.
Mnoho politiků se na této špičce drží už dlouho, není to lehké, je zde velký tlak. Stejně, jako advokáti u soudů vědí, že lhát je jejich práce, i politici vědí, že krást je normální. Proto tam přece jsou! Politika je jen stínohra. Pro velkou většinu z nich. Kolik bývalých politiků disponuje dnes majetkem, na který by ze svých platů nedosáhli? Gross, Řebíček,...všichni? Jde jen o to, rozdat ze svého krajíce do okolí co nejméně tak, aby mne někdo neudal. Neudává se z poctivosti, ale ze závisti a strachu o vlastní korýtko.
Pan premiér má proto můj obdiv, že se na této špičce tak dlouho udržel. Nic špatného neudělal, jen je schopný, a tak se přizpůsobil. Možnostem, podmínkám, okolí. Názor, jak je to možné, nechť si učiní každý sám. Může někdo tak dlouho plavat v žumpě a nenamočit se, nic nevědět?
Shrnutí výše uvedeného článku pro ty, kteří nemají na čtení čas:
Lhát před soudem není trestné, proto je lhaní normální. Lže tam každý, kvůli majetku. Kdo lže, ten krade. Čím vyšší post, tím víc se krade. Kdo nekrade, okrádá rodinu. Pan pemiér Nečas je schopný a má velkou rodinu.

Advokát vám proto v zájmu vaší věci poradí lhát, až se hory zelenají. Lež? O tom přece práce advokáta je! Nic neriskujete. Čest a poctivost nehrají u dnešních soudů žádnou roli. Tam se chodí pro rozsudek, ne pro spravedlnost. To ostatně tuším prohlásil i bývalý ministr spravedlnosti. Vědí to i soudci, proto pro ně důkazy mnoho neznamenají. Tvrzení proti tvrzení, koupené protichůdné posudky. Proto rozsudky vypadají tak, jak vypadají. Lhát je beztrestné, očekávané, přirozené a normální.

Proto lžeme. Kvůli prospěchu, neztratit či získat. Proč ne, když můžeme? Přizpůsobili jsme se. Nelže se snad už jen v hospodě u piva. Od každé malé radnice směrem nahoru se to zhoršuje. Čím blíž k vrcholu, tím více peněz a méně lidí. Špička pyramidy je už docela úzká.

Proč má premiér Nečas můj obdiv? Mnoho politiků se na této špičce drží už dlouho, není to lehké, je zde velký tlak. Stejně, jako advokáti u soudů vědí, že lhát je jejich práce, i politici vědí, že krást je normální. Proto tam přece jsou! Politika je jen stínohra. Pro velkou většinu z nich. Kolik bývalých politiků disponuje dnes majetkem, na který by ze svých platů nedosáhli? Gross, Řebíček,...všichni? Jde jen o to poslat peníze, o kterých rozhoduji dost dobrému kamarádovi, který mi z toho něco vrátí. A ze svého krajíce rozdat do okolí co nejméně tak, aby mne někdo neudal. Brácha na bráchu, ale pozor, každý se dá koupit! Je to vysoká a náročná hra. Neudává se z poctivosti, ale ze závisti a strachu o vlastní korýtko.

Pan premiér má můj obdiv proto, že se na této špičce tak dlouho udržel. Nic špatného neudělal, jen je schopný, a tak se přizpůsobil. Možnostem, podmínkám, okolí. Může však někdo tak dlouho plavat v žumpě a nenamočit se, nic nevědět? Ano, je-li dost loajální, štědrý, hluchý, chytrý a opatrný. Ale to přece ke schopnostnem špičkového politika patří.

Shrnutí výše uvedeného článku pro ty, kteří nemají na čtení čas:

Lhát před soudem není trestné, proto je lhaní normální. Lže tam každý, kvůli majetku. Kdo lže, ten krade. Čím vyšší post, tím víc se krade. Kdo nekrade, okrádá rodinu. Pan premiér Nečas je schopný a má velkou rodinu.

;-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Cihlář | pátek 17.12.2010 8:16 | karma článku: 18,60 | přečteno: 1251x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Herec Alec Baldwin nikoho nezastřelil

Novinové titulky na mne dnes celý den křičí, že oblíbený herec Alec Baldwin někoho zastřelil. Není to pravda.

22.10.2021 v 15:01 | Karma: 30,81 | Přečteno: 1691x | Diskuse| Média

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

Myslím, že nejsem sám, kdo si to myslí, ale zatím jsem neviděl nikoho, kdo by to napsal. Možná mi to také smažou.

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20 | Přečteno: 1833x | Diskuse| Společnost

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

Feministky, běžte už s tím genderem někam. Jsem chlap a mám rád ženský. Budu jim koukat na zadek, dělat decentní narážky, aby věděly, že mám zájem nebo prostě jen proto, aby je to potěšilo.

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26 | Přečteno: 2871x | Diskuse| Společnost

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

Media ovlivňují veřejné mínění. Podívejme se, jak se s projevem exprezidenta Klause na sněmu Trikolory vypořádaly Novinky

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1165x | Diskuse| Politika

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

Všechno znal, všechno uměl, na všechno si troufal. Skoro všichni ho podporovali a přimlouvali se za něho. Zdál se být ideálním kandidátem. Cestu měl zametenou. Než si to pokazil sám.

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28 | Přečteno: 2091x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

V kulturistice jsem srdcařka. Hejtři mi pomohli k popularitě, říká Mikulcová

11. května 2024  17:56

Seriál Ke kulturistice se Věra Mikulcová dostala náhodou, když jí lékař řekl, že je obézní a musí...

Čína chce povinný vojenský výcvik pro studenty. Armáda nemá dost lidí

11. května 2024  17:34

Čína hodlá zavést novou legislativu, která by stanovila povinný vojenský výcvik pro středoškoláky a...

Už žádné pálení triček. V Evropě se těch nenošených vyhodí až 32 milionů

11. května 2024  16:22

Neprodaná zcela nová trička nebo mikiny často končí na skládkách. Výrobce uložení na skládce vyjde...

Rusko je ničivá síla, nespokojí se jen s částí Ukrajiny, myslí si Pavel

11. května 2024  16:15

Rusko nám bude škodit a nespokojí se s tím, že získá jen část Ukrajiny, je přesvědčen český...