Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

PF 2011: Dělejte si hlavu jen z důležitých věcí

Jakoby se nám někdo snažil vnutit, že to nejdůležitější se děje na hradě a v podhradí. Něměli bychom se však také více zajímat o naše nejbližší okolí a rodiny? Možná, že to ostatní pak příjde samo ...

Přál bych všem spoluobčanům, aby v tom novém roce bylo ještě více těch, kteří nečekají, až příjde řešení jejich problémů shora. Aby se při svých každodenních starostech zajímali nejen o politiku, ale také o vztahy s nejbližšími lidmi, o svoje okolí. Především bych nám všem ale přál, abychom nebyli lhostejní jeden k druhému na ulici, v práci či v úřadě. Tam totiž politika začíná. Nebojme se upozornit na nepravost, vzít na sebe zodpovědnost. Nebojme se ozvat a říct svůj názor. Nenechme se však přitom zaslepit, zachovejme si zdravý úsudek a selský rozum. Žijme svoje životy, ale současně nebuďme lhostejní k životům jiných. Zamysleme se, co je skutečně důležité a přináší nám radost a štěstí. Bohatství nutně štěstí neznamená a zloděj nikdy nebude klidně spát. Na každého lotra se v pekle vaří voda. Nezáviďme těm, kteří mají víc než my. Možná právě oni závidí nám. Možná právě my máme něco, co oni nemají. Naše všední radosti i starosti, naše nezištné přátele a lidství.
Přeji proto svým čtenářům i ostatním lidem ne, jako nažehlený panák v obleku, ale tak, jak jsem se ráno se synem probudil. Neučesaný a neoholený. O to ale upřímněji. Věnujme více pozornosti našim rodinám a dětem. Rodina je základem. Na ní stojí všechno ostatní. Nebuďme lhostejní k trápení dětí, respektujme jejich právo na oba rodiče a hledejme cesty, jak to udělat, aby se oba rodiče mohli i po svém rozchodu na výchově dětí podílet. Přes polovina manželství se rozvádí, z většiny jsou děti, které jdou téměř výradně do péče matky. Mnoho mužů se o děti nestará a ženy opouští, mnoho mužů se o děti starat chce a nemůže, mnoho rodičů používá dítě, jako zbraň proti tomu druhému.. Klesající porodnost, stoupající rozvodovost, zhoršování mezilidských vztahů, krize morálky a lhostejnost, to jsou skutečné příčiny problémů, které zmiňují titulky v novinách. Mým přáním tedy je, abychom si dělali hlavu jen ze skutečně důležitých věcí.Přál bych všem spoluobčanům, aby v tom novém roce bylo ještě více těch, kteří nečekají, až příjde řešení jejich problémů shora. Aby se při svých každodenních starostech zajímali nejen o politiku, ale také o vztahy s nejbližšími lidmi, o svoje okolí. Především bych nám všem ale přál, abychom nebyli lhostejní jeden k druhému na ulici, v práci či v úřadě. Tam totiž politika začíná. Nebojme se upozornit na nepravost, vzít na sebe zodpovědnost. Nebojme se ozvat a říct svůj názor. Nenechme se však přitom zaslepit, zachovejme si zdravý úsudek a selský rozum. Žijme svoje životy, ale současně nebuďme lhostejní k životům jiných. Zamysleme se, co je skutečně důležité a přináší nám radost a štěstí. Bohatství nutně štěstí neznamená a zloděj nikdy nebude klidně spát. Na každého lotra se v pekle vaří voda. Nezáviďme těm, kteří mají víc než my. Možná právě oni závidí nám. Možná právě my máme něco, co oni nemají. Naše všední radosti i starosti, naše nezištné přátele a lidství.
Přeji proto svým čtenářům i ostatním lidem ne, jako nažehlený panák v obleku, ale tak, jak jsem se ráno se synem probudil. Neučesaný a neoholený. O to ale upřímněji. Věnujme více pozornosti našim rodinám a dětem. Rodina je základem. Na ní stojí všechno ostatní. Nebuďme lhostejní k trápení dětí, respektujme jejich právo na oba rodiče a hledejme cesty, jak to udělat, aby se oba rodiče mohli i po svém rozchodu na výchově dětí podílet. Přes polovina manželství se rozvádí, z většiny jsou děti, které jdou téměř výradně do péče matky. Mnoho mužů se o děti nestará a ženy opouští, mnoho mužů se o děti starat chce a nemůže, mnoho rodičů používá dítě, jako zbraň proti tomu druhému.. Klesající porodnost, stoupající rozvodovost, zhoršování mezilidských vztahů, krize morálky a lhostejnost, to jsou skutečné příčiny problémů, které zmiňují titulky v novinách. Mým přáním tedy je, abychom si dělali hlavu jen ze skutečně důležitých věcí.


.

Přál bych všem spoluobčanům, aby v tom novém roce bylo ještě více těch, kteří nečekají, až příjde řešení jejich problémů shora. Aby si při svých každodenních starostech dokázali najít více času na nejbližší lidi, na svoje okolí. Především bych nám všem ale přál, abychom nebyli lhostejní jeden k druhému na ulici, v práci či v úřadě. Nebojme se upozornit na nepravost, vzít na sebe zodpovědnost. Nebojme se ozvat a říct svůj názor. Nenechme se zastrašit, zachovejme si zdravý úsudek a selský rozum. Žijme svoje životy, ale současně nebuďme lhostejní k životům jiných. Zamysleme se, co je skutečně důležité a přináší nám radost a štěstí. Bohatství nutně štěstí neznamená a zloděj nikdy nebude klidně spát. Na každého lotra se v pekle vaří voda. Nezáviďme těm, kteří mají víc než my. Možná právě oni závidí nám. Možná právě my máme něco, co oni nemají. Naše všední radosti i starosti, naše nezištné přátele a lidství. Nepřeji vám, jako nažehlený panák, ale tak, jak jsem se ráno se synem probudil. Neučesaný a neoholený. O to ale upřímněji. Věnujme více pozornosti našim rodinám a dětem. Rodina je základem. Na ní stojí všechno ostatní. Nebuďme lhostejní k trápení dětí, respektujme jejich právo na oba rodiče a hledejme cesty, jak to udělat, aby se oba rodiče mohli i po svém rozchodu na výchově dětí podílet. Přes polovina manželství se rozvádí, z většiny jsou děti, které jdou téměř výhradně do péče matky. Mnoho mužů se o děti nestará a ženy opouští, mnoho mužů se o děti starat chce a nemůže, mnoho rodičů používá dítě, jako zbraň proti tomu druhému. Klesající porodnost, stoupající rozvodovost, zhoršování mezilidských vztahů, krize morálky a lhostejnost, to jsou skutečné příčiny problémů, které zmiňují titulky v novinách. Když se každý z nás bude starat jen o tu svou a sousední cihly, bude náš společný dům pevně stát. Nestačí nadávat na střechu. Mým přáním tedy je, abychom si dělali hlavu jen ze skutečně důležitých věcí.
.
Svoje přání věnuji i serverům k213.cz, iustin.cz, stridavka.cz a ostatním, kterým na našich dětech a zdravé  společnosti záleží

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Cihlář | sobota 1.1.2011 13:27 | karma článku: 12,55 | přečteno: 1390x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Herec Alec Baldwin nikoho nezastřelil

Novinové titulky na mne dnes celý den křičí, že oblíbený herec Alec Baldwin někoho zastřelil. Není to pravda.

22.10.2021 v 15:01 | Karma: 30,81 | Přečteno: 1691x | Diskuse| Média

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

Myslím, že nejsem sám, kdo si to myslí, ale zatím jsem neviděl nikoho, kdo by to napsal. Možná mi to také smažou.

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20 | Přečteno: 1833x | Diskuse| Společnost

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

Feministky, běžte už s tím genderem někam. Jsem chlap a mám rád ženský. Budu jim koukat na zadek, dělat decentní narážky, aby věděly, že mám zájem nebo prostě jen proto, aby je to potěšilo.

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26 | Přečteno: 2871x | Diskuse| Společnost

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

Media ovlivňují veřejné mínění. Podívejme se, jak se s projevem exprezidenta Klause na sněmu Trikolory vypořádaly Novinky

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1165x | Diskuse| Politika

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

Všechno znal, všechno uměl, na všechno si troufal. Skoro všichni ho podporovali a přimlouvali se za něho. Zdál se být ideálním kandidátem. Cestu měl zametenou. Než si to pokazil sám.

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28 | Přečteno: 2091x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Část farmářů odškodníme. Další protesty jsou podpásovka, řekl Výborný

12. května 2024  12:57,  aktualizováno  13:10

Pěstitelům, kteří neměli pojištění proti mrazům, bude stát krátit kompenzace o polovinu. V pořadu...

Ukrajina z Charkovské oblasti evakuovala čtyři tisíce lidí, Rusko hlásí úspěšné tažení

12. května 2024

Sledujeme online Z pohraničních částí ukrajinské Charkovské oblasti, která čelí ruské ofenzivě, úřady evakuovaly...

V Belgorodu se zhroutil obytný dům, podle úřadů po ukrajinském útoku

12. května 2024  11:48,  aktualizováno  12:44

Sledujeme online V ruském Belgorodu se částečně zhroutila vícepodlažní obytná panelová budova. Nejméně sedm lidí...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...