Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

SAVO, pijeme SAVO

Kolem roku 2010 se na trhu z produkty „alternativní medicíny“ objevilo MMS (Miracle Mineral Solution) a o něco později CDS (Chlordioxid Solution). 

Dle propagátorů těchto produktů se v případe MMS a CDS jedná o takřka zázračné přípravky, které mají status všeléku. Prý se jimi dá vyléčit všechno od rýmy, přes chřipku, ebolu, AIDS, covid až po rakovinu. Samozřejmě vědci, lékaři a všemocná farmalobby to ale tají, protože nechtějí přijít o velké peníze a drží tak lidstvo v okovech nevědomosti.

Vynálezcem MMS je jistý Jim Humble, což je zlatokop a šarlatán s vizáží rozpustilého strýčka. Na cestách za zlatem po střední Americe vyléčil dva své pracovníky z údajné malárie pomocí přípravku na purifikaci vody. Výsledkem jeho bádání je pak výše zmíněná MMS. Později si založil církev zvanou Genesis aby se vyhnul pronásledování příslušných orgánů, a prohlásil se biskupem. Dnes má tento pán, který byl dříve členem scientologické církve, miliony přívrženců po celém světě. Je to skutečný mistr manipulace.

MMS je zjednodušeně řečeno průmyslové bělidlo smíšené s potravinářskou kyselinou (nejčastěji kyselina citrónová). Pro potřeby konzumace se výsledný produkt ředí vodou. Jinak řečeno, jedná se o sloučeninu chlóru a zcela na místě je tedy analogie se SAVEM. Proto se konzumenti bělidla označují jako savaři (toto označení nemají polykači bělidla rádi). Vedlejší účinky jako nevolnost, zvracení, průjmy, bolest hlavy, popáleniny, atd. vykládají distributoři tohoto přípravku jako projev léčebného procesu, že se tak tělo čistí od parazitů a jiných negativních patogenů. Samozřejmě, v případě těchto nepříjemných projevů nejde v žádném případě o proces léčení, ale o otravu organismu. V našich končinách není MMS proto již tak rozšířený a uživatelé preferují méně toxičtější CDS (Chlordioxid Solution). I tak ale dochází k častým otravám, popáleninám jícnu, plic, pokožky, atd.

V ČR máme asi tisíci hlavou komunitu, která tyto produkty užívá či nějakou formou propaguje. Přes údajné případy zázračných vyléčení z rakoviny, HIV, apod. Není v ČR či na světě ani jeden zdokumentovaný případ, který by dokazoval zázračné účinky těchto produktů. Jedná se tedy jen o legendy, které jsou záměrně šířeny čistě za účelem zvýšení poptávky a tím pádem zisku pro distributory a výrobce těchto látek. Za to je v ČR i po světě zdokumentována celá řada úmrtí či těžkého poškození zdraví (těžká poškození ledvin) v souvislosti s konzumací MMS či CDS. Ne nadarmo od roku 2010 před užíváním těchto látek varuje SUKL, SZPI či hlavní hygienik.
V případě, že se člověk rozhodne užívat CDS či MMS, tak je na místě varování nejen před poškozením zdraví, ale i před tím, že plnou odpovědnost za následky nese ta osoba, která ho aplikuje na sobě, podá ho druhým lidem, dětem, či zvířatům. Osoby, které CDS či MMS doporučují, prodávají či jinak distribuují, odpovědnost nenesou. Odpovědnost nenesou proto, že neléčí ale pouze poskytují poradenské služby. Zákon je na postihování šarlatánů parazitujících na lidském utrpení bohužel zatím příliš krátký. Doufejme, že příští vládní kabinet na tom zapracuje, aby podvodníci kteří vydělávají na zoufalých lidech byli pohnání k zodpovědnosti.
V případě, že CDS nezabere, což je vždy, tak mají šarlatáni celou řadu bizarních výmluv. Např. že byl člověk vystaven negativnímu vlivu geopatogenních zón. Nechybí výmluvy na karmu, na duchy, na černé mágy, na osud, atd. Fantazii se meze nekladou. 
 

Zdroje:

  1. https://www.idnes.cz/technet/veda/co-je-mms-lek-ucinky-miracle-mineral-solution-master-mineral-solution-cds.A150630_004408_veda_pka
  2. https://www.lovcisarlatanov.sk/miracle-mineral-solution-alebo-mam-malo-starosti/
Autor: Petr Černý | středa 19.5.2021 7:03 | karma článku: 17,12 | přečteno: 615x
  • Další články autora

Petr Černý

Sport aneb pokračování války jinými prostředky

V souvislosti s okupací Ukrajiny ze strany Ruska a Běloruska došlo ke střetu dvou táborů. První tábor zastává stanovisko, že politika do sportu nepatří. Druhý tábor zastává názor opačný. Pojďme se tedy podívat, jaká je skutečnost.

13.4.2023 v 15:41 | Karma: 10,34 | Přečteno: 249x | Sport

Petr Černý

Leska a bída proruské scény

Proruská scéna má v ČR letitou tradici. Počátky jejího zrodu datujeme zhruba do roku 2008, a to v souvislosti s plánem na výstavbu amerického radaru v Brdech, který měl být součástí tzv. protiraketového deštníku.

29.3.2023 v 11:12 | Karma: 22,37 | Přečteno: 635x | Společnost

Petr Černý

Čarodějnice nejsou mrtvé

Když se řekne „čarodějnice“ tak si představíme plesnivou bábu obývající perníkovou chaloupku v hlubokém lese. Babiznu, která si z gustem pošmákne na zbloudilé mládeži. Tak tomu v pohádkách opravdu je.

8.6.2021 v 16:33 | Karma: 19,55 | Přečteno: 1182x | Diskuse| Společnost

Petr Černý

Nechutné praktiky šarlatánů v celé své kráse a nevinnosti

Mezi šarlatány, kteří vydělávají na lidském zoufalství se rozšířil jeden nešvar a to odrazování lidí od využívání lékařské péče či užívání předepsaných léků. Následky mohou být a také jsou bohužel tragické.

4.6.2021 v 16:53 | Karma: 25,85 | Přečteno: 995x | Diskuse| Společnost

Petr Černý

Tajemství úspěchu trenéra Jindřicha Trpišovského

Je to dva týdny zpátky, co SK Slavia Praha oslavila třetí ligový titul v řadě a historicky 21 titul ve své historii. Došla též do čtvrtfinále EL. Ve svém rozboru se zaměřím na filozofii pana Jindřicha Trpišovského.

19.5.2021 v 15:53 | Karma: 11,15 | Přečteno: 229x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nestihli pozvat

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 6
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 650x
Jsem poněkud roztržitý třicátník se zájmem o různá společenská témata od ekologie až po politiku. A právě těmto oblastem se budu ve svém blogu věnovat.

Seznam rubrik