Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Vy nevíte proč vstupují, já také ne, tak o čem tu vůbec vedeme diskuzi?

Stalin zemřel, Gottwald taky, komunisti šli od válu a nikdy už vládnout nebudou (bez surovinové základny a podpory Sovětského svazu to ani není možné) a přesto s nimi řada lidí pořád bojuje.

Kéž by už dobojovali a měli klid.

Je to tak příjemné bojovat s neexistujícím nepřítelem - vždycky musím vyhrát?

Nebo je to obdoba zastydlé puberty (jednou antikomunista do smrti antikomunista - bez ohledu na panující socio-ekonomicky systém)?

Kdo ví...

0 1
možnosti
ND

Autore, dáváte otázku, proč někteří mladí lidé vstupují do komunistické strany, co je k tomu vede. Asi vám tady nikdo neodpoví, jedině kdyby tady takový mladý člověk byl, protože jen on to ví. Všichni co zde spekulují o důvodech, tak jen spekulují, možná někdo takového mladého má doma, ale to mi z těch příspěvků nevyplynulo.

Myslím si, že vstup do této strany není až tak úplně z důvodu obdivu k ní a její historii, kterou mají různě zprostředkovanou, ale že se jim asi něco v naší společnosti nelíbí. Víte vy co?

Nevím zda se někdo z přítomných o to zajímal, kdyby ano, asi by už odpověď byla známá.

Je jasné, že mládí rovná se rebélie, nic činů matek a otců pro ně není dost dobrých, všechno špatně, jen oni vědí co je správné...

Časem v životě pak přijdou na to, že všechno zas až tak špatné nebylo, ale přijdou na to jedině tak, že nebudete zavírat oči před (slabé slovo) chybami, kterých se současní politici dopouštějí, ale snažit se o nápravu, aby mladí viděli co je správné. A to se neděje...

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že všechno až tak špatné nebylo. Např. jsme byli o dost mladší, ve škole se dalo pěkně blbnout a ne čumět do mobilů jako teď, no - a to je asi tak všechno.

A proč vstupují mladí? A proč by ne, copak jsou chytřejší a slušnější, než jejich rodiče? ;-(

3 0
možnosti
PN

Zajímavý názor. Co tu však naši prarodiče, rodiče z kraje roku 68 tvořili a pod čí vládou? Dubček a jemu podobní komouši jsou v tom ranku " jednou komouš, vždycky komouš" ? Co když ti mladí komouši vzhlíží třeba k němu? Ale nevím, nemám tušení.

0 0
možnosti
Foto

Nejsem informován, kolik je v KSČM mladých. V každém případě to asi odpovídá nějakému rozložení společnosti. Máme prostě mezi sebou i ty, kteří jsou náchylní na vymývání mozků (Svědkové Jehovovy, scientologistická církev, guru Jára, KSČM, ....), je mezi námi také dost těch všehoschopných, a dost i těch, kteří jsou psychicky postiženi a za všech okolností jen prudí....

Myslím, že mladé příznivce komunistů je asi třeba hledat mezi těmi, kteří vstup berou jako formu rebélie, že se tak snad stanou pro své okolí zajímavější. Pak asi mezi vychytralými jedinci, kteří se tak chtějí dostat do velké politiky a nepracovat a vcelku jim je jedno za jakou stranu (v tom je KSČM při vymírající členské základně ideální, ale zároveň dosti riskantní, neboť nemusí překročit 5%). A teprve poslední skupinou jsou snílci či fanatici, kteří věří že komunistická ideologie je spásou světa. V každém případě je jich jen pár desítek (alespoň doufám), nevyrovnají úbytek členů, kteří umírají stářím, a pro demokracii u nás neznamenají žádné vážnější nebezpečí.

Za blog R^

5 0
možnosti
Foto

Sledujete-li diskuse, najdete mezi příznivci KSČ(M) a pod. zejména lidi, kteří jsou závistiví a neschopní. Ale s velkými choutkami. Nepočítáme-li s poněkud zchátralým IQ a EQ.

Příklad: s. Kaťuše Konečná.

R^

9 2
možnosti
Foto

Stran z Marxovi líhně je docela dost po celém světě. Není to nějaký český fenomén. Marx má například v rodném Německu docela dost soch a nové přibývají. https://frantisekpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714800

1 0
možnosti
Foto

Kdybych byl sociolog, napsal bych o lidech bojujících proti komunismu, že je to typických postoj vzdělaných městských středních tříd.

Na jedné straně odpor proti revoluční komunistické levici, která konec konců už bohatě využila příležitosti historicky se znemožnit, na druhé straně palčivé vnímání toho, že naše současnost je plná problémů, které by bylo dobré tak nebo onak řešit. A jako jediný recept se jeví neustávající reformní činnost, opravování, vylepšování a regulování, které se děje porušováním těch samých principů, které při budování světlých zítřků, porušovali i komunisté. Jen to máme zabalené do demokracie a propadli jsme mystifikaci, že si vládneme sami.

2 0
možnosti
JM

Já myslím , že řešíte naprostou archeologii , která mimo úzkou skupinu historiků už vůbec nikoho nezajímá. Komunistické strany ve své původní podobě jsou snad jen s výjímkou Číny již úplně mrtvý artefakt bez jakéhokoliv aktuálního dopadu na současnou politiku nebo naší budoucnost. Mnohem závažnější je přesun od tradičního marxismu pod tzv. kulturní marxismus za kterým se dnes skrývá celá plejáda tzv. progresivní levice .Ta nás bohužel již zásadně ovlivňuje v každodenním životě a vytahuje přitom na scénu stejné jen jinak nabarvené (místo červené třeba zelené) kulisy se kterými komunistické strany hráli své třicet let své děsivé divadlo. A to včetně ostrakizování a "ukřičení" odlišných názorů, snahu o vytvoření definice jednotné (a jediné správné) kulturní fronty a hesel "kdo nejde s námi jde proti nám" nebo úplně dojemného deja vu ve stylu "ještě naše generace bude žít ...." v uhlíkově neutrální, sociálně spravedlivé ... atd. komunistické společnosti , kde bude všechno patřit všem (omezení spotřeby ve jménu vyšších ideálů, odklon od osobního vlastnictví a sdílená ekonomika) a vyprodukované statky budou "spravedlivě" rozdělovány (=znárodněny) mezi znevýhodněné (dříve "vykořisťované") skupiny (dříve dělnická třída ,dnes široké spektrum menšin) . Kdo nevěří ať si přečte třeba tuto vizi : https://echo24.cz/a/Sg4nD/mraz-prichazi-z-madridu-vlada-planuje-sdileni-domu-aut-vysoke-dane-mene-masa

5 0
možnosti
VV

Staci podivat se na diskusi aby clovek pochopil ze nejvetsi skoda komunisti napachali na charakterech obcanu.

8 0
možnosti

Na komunismu nejsou nejhorší ty přehmaty z 50.let a totalitní způsob vládnutí. To jsou záležitosti natolik transparentní, že se jich mohou noví komunisté vyvarovat. Daleko horší jsou ty komunistické ideály typu "budeme si všichni rovni, budeme pracovat pro společné blaho všech, ze společného krajíce si každý ukrojí jen pro svoji potřebu, každý bude mít právo na práci, nebude potřeba peněz" atd. Ty jsou na první pohled natolik líbivé, že mohou mladé lidi totálně zblbnout. Přitom je to cesta do pekel, protože se odstraní hnací motor každé společnosti - soutěživost a konkurenční boj. Kam to vede, jsme mohli poznat za socíku, když telecí hlavy z RVHP vymyslely, že bude daleko efektivnější, když si členské státy nebudou navzájem konkurovat stejnými výrobky a každý bude vyrábět určitý sortiment pro celou RVHP. Tím pádem měli všichni zajištěný odbyt na dlouhou dobu dopředu, ale vývoj šel "do kopru". A Západu jsme hleděli na záda s čím dál větší dálky.:-)

9 0
možnosti
HH

zajímavé, že ty „přehmaty“ jsou u komoušů vždy a všude tak nějak stejný...

0 0
možnosti
MB

Být dnes komunistou, považuji za společenské znemožnění se a bezdůvodný defekt. Rozumím profesionálním činitelům, firma stále nese. Podobně ještě žijícím, v době šeříků to viděli jinak, nadějně. Konec války ...

Nelze vstoupit do KSČm, bez vědomí historie. To písmenko, nic nemění. Kdo nesouhlasí - zajisté pak souhlasit bude,! Obnovme Hitlerovy jednotky SS. Taky mají slavnou tradici. Aby se neprudilo, taky písmenko - Pak to to bylo pod názvem - SSM ! Komu to připadá šílené, sdělte, prosím. Stojím na názorem, že princip je zcela identický ... ! :-)

12 0
možnosti
ND

Miroslave, já jsem nikdy v žádné straně nebyla a být bych ani nemohla. Jsem absolutní individualista a nikdy bych nemohla dodržovat stranickou disciplínu.

Nemám důvěru v žádnou stranu, nevidím žádnou, které by šlo o občana, je vidět, že jde převážně o koryta, která jsou pro politiky zlatá.

Co vidím je, že kdyby třeba získala moc KDU ČSL, tak bych se velmi obávala jak by náš život probíhal, viz příklad Polsko.

Myslím si, že obava o zvrácení současného režimu na levicový už nepramení od KSČM, ale skutečně od Pirátů.

Já na politickém jevišti nevidím žádnou naději pro občana...

3 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1449x
Žijeme tady a teď. Minulost už nebude a budoucnost ještě nebyla.