JK

AUtore, méně kvalitní potravny jsou OK. Jak můžou spotřebiitelé dávat přednost separátu oproti masu? Lidé tu horší kvalitu nepoptávají, ale nc jm kolkrát nezbyde ji koupit. Když mám chuť na Coca Colu, tak naše je bohužel se sirupem a ne cukrem. Když chtějí německou, tak musí zaplatit 200 kč poštovné, mn 200 kč nákup. Takže nákup jedné Coca Coly vychází skoro na 500 kč a ještě musí čekat min. týden, 10 dnů, než to příjde. Němec je sáhne do regálu. Je těžko logické, aby třeba 95% našich občanů poptávalo horší kvalitu. Protože snad 5% procent se u nás prodávají potraviny, které mají západní lokaci. Takže proč obchodníci nevýjdou vstříc občanům a nekupují na západě jen tu lepší kvalitu? Řeknu vám něco, co nevíte a co tady neví an jeden čtenář vašch blogů. Němci nám za velkoobchodní ceny NEDOVOLÍ kupovat jejich kvalitu. Jedině, že to u nich koupíte za maloobchodní ceny. A kvůli toho zboží pro západní evropu u nás v regálech v podstatě nenajdete.

Foto

Neni pravdou že by většina poptávala kvalitnější Coca Coly, protože ti co poptávají tak jen část si jí skutečně koupí. Máte špatný data.

Pokud by nebyla poptávka po Coca Coly se sirupem, pak by to odradilo většinu zákazníků a firma by tratila. Nemají tedy motivaci zbytečně dodávat nižší kvalitu pokud neni většinou žádaná.

Pokud tedy jste zákazník menšinový zkuste vytvořit reálnou dostatečnou poptávku aby se to vyplatilo dodávat. Ani vy nechcete dělat neziskovou práci, nebo vyrábět něco co nikdo nechce. Neni důvod to řešit přes právo a dělat z pracujících lidí otroky kteří si nemohou vybrat co jak mají dělat.

Jsou pak i výrobky kdy Němci mají méně kvalitní výrobek než jsou prodávány v česku. Ale děje se to méně, protože všeobecně Češi šetří na jídle a Němci tolik ne.

Je pravdou že pokud by zákazníci skutečně začali poptávat ve velkém kvalitní výrobky museli by také dlouho vydržet, aby si opět získali důvěru výrobce a obchodníků.

JZ
VF

Díky za shrnutí. Pro mne STAČILO nevolitelné.

JK

A kdo tam je lepší? Koalice SPOLU, která ožebračuje lid?