Místo policie nám bude sloužit ABL.

Stále jsem nemohl pochopit hru nového ministra vnitra s propouštěním policistů a likvidací některých policejních útvarů. I laik v oboru bezpečnosti musí dojít k názoru, že tato likvidace policie je přímo hazardem.

 

Není pochyb o tom, že dojde k ohrožené bezpečnosti občanů a už dnes, tak zatížená policie nebude schopna nic vyřešit. Po zrušení cizinecké policie se otevře prostor pro migraci osob z mnoha států na východ od nás, včetně občanů z asijských zemí. Staneme se otevřenou, ale i ohroženou zemí. Nekontrolovatelná migrace je nebezpečná, jak z hlediska bezpečnosti tak z hlediska zdraví našich občanů.

Stále jsem si myslel, že některé nápady dnešního ministra vnitra budou korigovány a někdo mu vysvětlí co je ještě možné a co už je za hranicí soudnosti. Zprvu jsem se domníval, že pan ministr John je velice naivní. Teď se mi však zdá, že to svojí logiku má a pan ministr dobře ví co dělá. Stále více signálů nám ukazuje, že policii může nahradit bezpečnostní agentura ABL a to se všemi právy, které má policie. Budou moci hlídat, vyšetřovat i slídit. A to není dobrá zpráva pro občany této země.

Policie musí postupovat v souladu se zákonem o policii ČR, což agentura ABL nemusí. Navíc její návaznost na jednoho z lídrů Věcí veřejných ministra Bártu, je zcela zřejmá. Není vůbec důležité, že šéfem už není sám ministr, ale jeho bratr. Dosadíte-li si do této mozaiky, že ministrem vnitra je další z představitelů Věcí veřejných Radek John, mohla by u nás vzniknout situace, kdy jedna strana by přes tuto bezpečnostní agenturu měla v rukou obrovskou moc. Myslíte si, že toto není možné?

 

Patr Benda

Autor: Petr Benda | pondělí 11.10.2010 12:38 | karma článku: 14,42 | přečteno: 1074x
  • Další články autora

Petr Benda

Nepovažujte slušnost za slabost

18.6.2011 v 7:00 | Karma: 42,07

Petr Benda

Sbohem a šáteček

15.6.2011 v 7:00 | Karma: 11,78

Petr Benda

Vše při starém a nové pohádky

30.5.2011 v 7:00 | Karma: 10,02