Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Václav Klaus ml. je nadějí pro českou faktickou pravici

Prozatím jsem jako volič nikdy nebyl před volbou i po ní jasně přesvědčen o volbě své. Nikdo nikdy nereprezentuje zřejmý směr a hodnoty, které navenek deklaruje. Na čele chybí osobnosti, jež by za hlas klidně celé straně stály.

Teď to vypadá na změnu. Václav Klaus ml. jako kandidát ODS. Jako nezpochybnitelná osobnost. Se jménem, které budí obrovské emoce, buď silně pozitivní nebo naopak negativní, nic mezi tím.

Od politiky (politiků) chci emoce, charisma, jasné názory, diskusní boje, levou a pravou. To u nás dlouhodobě chybí, poslední záchvěvy snad byly pánové Paroubek s Topolánkem. Názory na ně můžou být veskrze záporné, ale jejich diskuse, jejich boje měly nějakou hlavu a patu a byli to jasní lídři na různých stranách barikády. 

Od té doby nuda a šeď. Vrcholem dva nejšedější a díky tomu lidsky nejstrašnější premiéři Nečas se Sobotkou. Jak takoví lidé mohou být lídry státu, jak se to vůbec může stát? Nevíte, jestli vládne levice nebo pravice, která klidně zvedá (ty absolutně nesprávné) sociální dávky a tím se zcela logicky naprosto zprotiví svým přirozeným voličům. Sociální stát tu je pro důchodce, děti, těhotné ženy ne pro přížívníky a nemakačenka ze Šluknova..

VK ml. se mi jako politik opravdu vyloženě líbí. De facto s každým jeho příspěvkem, blogem, názorem se ztotožňuji. Co je však ještě důležitější? Jeho prezentace čehokoliv je velmi racionální, selská, "lidová". Všechny ty správné fundamentální hodnoty a ideje popisuje srozumitelně, dle všeho o nich dokáže přesvědčit lidi (voliče), kteří o nich předtím rozhodně přesvědčeni nebyli/nechápali je/nepotřebovali je. 

Jako pedagog ukazuje nesmyslnou státní byrokracii na školství, které by mělo být a není jasnou prioritou, protože z něho vše do budoucna vychází. Neplatí se, nedávají se další prostředky vyučujícím, kteří nemají de facto žádné relevantní postavení a autoritu. Podobně jako třeba z policistů se z nich dělají hlavně úředníci, jež nemají posouvat budoucnost národa, ale hlavně psát, vyplňovat a zasílat (na CERMAT).

Bere si na paškál naprosto nepochopitelnou ideovou osvětu, která se do školství začíná prosazovat (takové to "učení", co je správné a co ne - náboženství, světonázor apod.) Ze všeho jím popisovaného však zároveň čiší velký kontakt s realitou. Ty tolik důležité zkušenosti "z ulice".

ODS se prezentuje jako liberálně-konzervativní strana. Méně byrokracie, svoboda trhu a jednotlivce to jsou hodnoty liberální. VK ml. vnímá a prezentuje i ty pozitivní hodnoty konzervativní - tradice, rodina, národ a jeho bohatství. Můžete na jeho FB profilu vidět fotky a příspěvky právě o rodině, ale i o krásách ČR, kterou bezesporu velmi dobře zná, včetně jejích občanů.

Nevím k jakému výsledku může pomoci v letošních volbách, ale věřím, že je jen otázkou času, kdy v čele strany vystřídá další šedou myš české politiky, jež ODS za několik let nikam neposunula - Petra Fialu - a poté stranu, která pořád má ten největší potenciál být tou výrazně racionální a hodnotově velmi pozitivní silou na politické scéně, posune k výrazně lepším výsledkům.

A na závěr krátce k tomu jménu. Je zřejmé, že to vždy spíše pomůže, než uškodí. Nemusíte si tolik tzv. "vyšlapat". Pro mě osobně Václav Klaus st. není negativní postavou české politiky a historie. Naopak stran například prezidentství jsem přesvědčen, že je potřeba ho minimálně zpětně oceňovat. Byli zatím tři. Dva opilci - jeden oslavovaný prominentní vězeň komunismu, který tam neměl co dělat, pitky s dalšími komedianty skoro zbořily lánský zámek atp. A ten současný nám stále se prohlubující přesluhování dokazuje dnes a denně.

VK st. byl minimálně chlap! Reprezentant. Charismatická osobnost. Věřme, že jeho syn si z něho vzal právě to dobré, a s přidáním věcí popsaných výše to dotáhne ještě dál.

Autor: Petr Bauer | středa 12.4.2017 21:38 | karma článku: 31,71 | přečteno: 1050x
  • Další články autora

Petr Bauer

Chce to dost lidí vlastně vůbec nějak výrazně jinak?!

https://echo24.cz/a/Scwi2/v-cesku-se-vraci-rousky-u-hobitu-se-rusi-volby Inspirace k příspěvku z článku výše.

20.8.2020 v 11:06 | Karma: 13,81 | Přečteno: 284x | Diskuse| Společnost

Petr Bauer

Léto je zatím docela mejdan, ale už tu jsou první "optimistické" vlaštovky

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/skode-auto-klesl-zisk-o-tri-ctvrtiny-volkswagen-se-propadl-do-ztraty-40331968?fbclid=IwAR2KILn-tXZXHBU5S43uA_rZ5fZ6gJ24jV4x85j7wwo-lb4yKIlDy2DjB2U

1.8.2020 v 11:37 | Karma: 6,33 | Přečteno: 150x | Diskuse| Ekonomika

Petr Bauer

V "koronadobě" mě nejvíce zklamaly banky

Ne, že bych o bankách a vůbec finančním sektoru měl předtím valné mínění, jak se ale z hlediska společenského postavení a odpovědnosti projevily v minulých kritických měsících, to je na pováženou.

28.5.2020 v 16:05 | Karma: 20,83 | Přečteno: 625x | Diskuse| Společnost

Petr Bauer

A proč má Babiš stále 30+ procent?

Po 2 měsících se nám probudili Piráti a stojí to za to. Skoro jsme přes "koronu" zapomněli, že tu zase šikanujeme ženy.

17.5.2020 v 11:06 | Karma: 38,54 | Přečteno: 2031x | Diskuse| Politika

Petr Bauer

Proč střední Evropa (snad) zvládla koronavirus lépe než západní?

Předpokládám, že nejsem jediný, kdo si tuhle otázku v poslední době položil. Těžko na ni absolutně odpovědět. Jisté exaktní vodítko nabídl uvedený článek, já jsem přesvědčen ještě o jednom hlubším důvodu.

30.4.2020 v 17:54 | Karma: 36,31 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Advokacie, sport, ekonomika, společnost, politika. Částečně profesně, částečně osobně. Vždy ale konzervativně a racionálně. Dnešní pseudoliberální, iracionální, pirátský pohled na svět tady moc plusových bodů nenasbírá.

Seznam rubrik